Dragoslav Kosmajac oslobodjen optužbi

Dragoslav Kosmajac oslobodjen je danas u Višem sudu u Beogradu optužbe da je nezakonito prisvojio 7,5 ari državnog zemljišta u beogradskoj opštini Zvezdari, prenose mediji.

Optužbe za zloupotrebu službenog položaja oslobodjeni su i Dragi Milidrag i geometar Republičkog geodetskog zavoda Milan Rapajić.

Na prvostepenu presudu može da se uloži žalba Apelacionom sudu u Beogradu.

Prema optužnici, Kosmajac se septembra 2010. godine sastao sa Milidragom, zaposlenim u privatnoj firmi koja je imala ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom, angažovanoj da izradi katastar nepokretnosti za opštinu Zvezdara gde Kosmajac živi.

Kosmajac je optužen da je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra, odnosno da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja podstrekavanjem.

Kosmajac je široj javnosti postao poznat kada ga je tadašnji premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u junu 2014. godine nazvao najvećim narko-dilerom u Srbiji.

Posle premijerovog obraćanja javnosti Kosmajac je napustio Srbiju, zbog čega je za njim raspisana poterca. Uhapšen je u novembru 2016. godine u svoj kući. U pritvoru je proveo tri meseca, a izašao je pošto je platio jemstvo 200.000 evra.

Uhapšen zbog sumnje je počinio pet krivičnih dela, od podstrekivanja na izvršenje krivičnih dela do poreske utaje, ali ne i zbog dilovanja narkoticima.

Sudjenje je počelo u aprilu prošle godine.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Kako to kad je „vrhovni“tuzilac u ovoj drzavi skoro tvrdio da je rec o navecem dileru droge/ Hoce li sada pasti izvinjenje ili objasnjenje (preko Informera ili Pinka)?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike