U trendu

Hrvatski huligani popodne pred sudijom za prekršaje u BGD

BEOGRAD – Navijači hrvatske „tordcide“, njih 28 privedeni su oko podne u Policijsku stanicu u Grockoj, gde je u toku njihovo sasluÅ¡anje i obrada podataka.

Nakon toga, oni će u toku dana biti sprovedeni kod deÅŸurnog sudije za prekrÅ¡aje u Gradskom Supu u Bulevaru Despota Stefana, rekao je za Tanjug predsednik PrekrÅ¡ajnog suda u Beogradu Milan Marinković.

„Oni su privedeni u stanicu u Grockoj jer je na toj teritoriji, u Vrčinu, izvrÅ¡en prekrÅ¡aj. Policija im trenutno uzima podatke, nakon čega bi trebalo da napiÅ¡e prekrÅ¡ajne prijave zbog krÅ¡enja Zakona o javnom redu i miru“, precizirao je Marinović.

Za sada još nije poznato da li će se teretiti za drsko i beobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprećna kazna od 30 do 60 dana ili rad u javnom interesu ili za nasilje izvršeno u grupi za šta je zaprećena kazna zatvora od 30 do 60 dana.

Na presudu deÅŸurnog sudije svi privedeni imaće pravo ÅŸalbe, u roku od osam dana, ali ona ne odlaÅŸe izvrÅ¡enje reÅ¡enja.

Hrvatski navijači su privedeni su zbog sumnje da u noći izmedu srede i četvrtka opljačkali Mol pumpu u Vrčinu na kojoj su pisali ustaške grafite.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.