U trendu

Ivanović: Radoičić je postavljen za potpredsednika Srpske liste nakon Oliverovog ubistva

Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera Ivanovića, je tokom drugog dana svedočenja pred Osnovnim sudom u Prištini odgovarao na pitanja vezana za vozilo „Santa Fe“ za koje se tvrdi da je pratilo pokojnog političara i ceduljicu koja je pronadjena u žrtvinom novčaniku.

Kako prenosi Radiokim.net, svedok je govorio i o pritiscima od strane Srpske liste, te o uticaju Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića.

Ivanović je kazao da nema informaciju ko je ubio njegovog brata.

„Da znam, ja bih prvi rekao“, kazao je on.

Svedok je naveo da su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović bili neformalni centri moći na severu Kosova, o čemu je i ubijeni političar govorio, ali i da je Radoičić tek nakon Oliverovog ubistva postavljen za potpredsednika Srpske liste.

Govoreći o uticaju Srpske liste, rekao je da su oni imali ozbiljan uticaj „do granica da se moralo ispoštovati“.

„Oni su imali uticaja na sve institucije u Mitrovici, ozbiljan uticaj“, rekao je svedok odgovarajući na pitanja sudskog veća.

Kazao je da je Oliver kao politički oponent na lokalu smetao.

Na pitanje branioca Marka Rošića, advokata Mehmeta Haljimija, da li je bio upoznat sa spotom koji je Srpska lista napravila o Oliveru tokom izborne kampanje, a koji je emitovan na pojedinim medijima, Ivanović je odgovorio potvrdno.

Haljimi je priložio fotografiju koja je izvučena kao kadar iz spota, te je dao svedoku koji je na fotografiji prepoznao Olivera i Aleksandra Šapića, ali ne i Ivicu Raičića.

„Spot je naručila Srpska lista i on je u svom objavljivanju bio potpisan njihovim imenom, Srpska lista. Spot je objavljen na televiziji Most, a odmah potom i na TV Pink, televiziji s nacionalnom frekvencijom. Ocenu tog spota sam mnogo puta dao medijima i sada mogu o tome samo ružno da kažem“, naveo je brat ubijenog.

Na pitanje da li je imao informaciju ko su lica za koje je Oliver čuo da su mu zapalili automobil i koja je predao Vladi u Beogradu, Euleksu, Policiji Kosova, svedok je još jednom odgovorio odrično.

Ivanović je kazao da nema saznanja da je bilo konflikta izmedju Zvonka Veselinovića i Olivera Ivanovića oko prodaje lokala u centru grada.

„Nikada nisam imao nikavih informacija da je bilo konflikta i kontakata sa Zvonkom Veselinovićem, niti sam čuo. Zvonka Veselinovića su povezivali s grupom koja je bila politički oponent Oliveru“, rekao je on.

Brat ubijenog je ponovio da rukopis na ceduljici sa registarskim oznakama vozila nije bio njegov.

„S velikom sigurnišću mogu da prepoznam Oliverov rukopis“, rekao je Ivanović odgovarajući na pitanje branioca optuženog Marka Rošića.

Na pitanje da li je on tu ceduljicu predao Tužilaštvu u Srbiji, svedok je rekao da nije.

„Ja nisam, članovi porodice Ivanović nisu. Da li je Milena Popović – ne znam, nemam kontakte s njom“, kazao je.

Ivanović je objašnjavao da je dva ili tri puta video vozilo „Santa Fe“ ispred restorana „Grej“ u Mitrovici čiji je vlasnik Milan Radoičić. On je kazao da ostaje pri ranijoj izjavi datoj tužilaštvu vezanu za to vozilo, ali je pojasnio da je od drugih osoba čuo da vozilo vozi neko od momaka koji radi u obrzbedjenju restorana „Grej“.

Svedok je odgovarao i na pitanja o poznanstvu s optuženom Silvanom Arsović, istakavši da je ona radila kao sekretarica kod Olivera u partiji. Naveo je da su bili u dobrim odnosa, da je smatrao prijateljicom i osobom od poverenja.

Na pitanje da li je Arsović imala kontakte s licima u optužnici pre ili posle ubistva Olivera Ivanovića, Ivanović je rekao da nema takve informacije, ni sazanja, kao i da ne zna li je Oliver posumnjao u lojalnost Silvane Arsović.

Advokat Dejan A. Vasić je tražio pojašnjenje zbog čega je Miroslav Ivanović ceduljicu s registarskim oznakama predao kosovskim, a ne srpskim organima. Svedok je objasnio da je to zbog nadležnosti koje je imala, ali i da su ga oni jedini kontaktirali.

Saslušanje svedoka Miroslava Ivanovića se nastavlja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar