U trendu

Izvučen iz provalije nakon 6 dana zahvaljujući psu: Mali me je spasao pa nestao

Da je pas najverniji čovekov prijatelj, uverio se i paraplegičar Sneško Milosavljević (57), iz Lipovice kod Despotovca, koji je u provaliji dubokoj dvadesetak metara, u okolini sela Senje kod Ćuprije, kako tvrdi, proveo šest dana i noći. Pas ga nije ostavljao i sve vreme je cvileo, a neki Senjani kažu da ga spasioci nikad ne bi našli da nije toliko dugo lajao.

Iz bolničkog kreveta Sneško priča da je bio na vidovdanskim svečanostima u manastiru Ravanica i da je popodne krenuo u Senje kod rođaka. Međutim njegov auto, specijalno napravljen za invalidne osobe, zaglavio se na brdu i zapalio. On je izašao iz vozila i počeo da puzi po livadi, jer je mislio da tako može da stigne do rođaka, ali je ipak završio u velikoj provaliji.

Gepostet von Snesko Milosavljevic am Montag, 13. Januar 2014

Po lavežu psa, pronašli su ga rudari iz Senjskog rudnika, koji su krenuli u potragu za majkom svog kolege Predraga, člana Spasilačke čete. Pošto nisu smeli da ga diraju, pozvali su policiju koja je „ladom nivom“ uspela da dođe do Sneška. Spasioci kažu da je Milosavljević bio u teškom stanju, dehidriran i iscrpljen. Policajci su ga stavili na nosila i pričvrstili ga svojim opasačima, zbog velikog nagiba terena. Pokazali su se kao pravi heroji, jer su žrtvovali svoje živote da bi spasli povređenog čoveka, a nisu imali srca ni da ostave psa, prenose Novosti.

Posle izvlačenja iz provalije, Mali nije hteo da se odvoji od svog vlasnika, pa je policija službenim vozilom prevezla obojicu do osnovne škole u Senju. Međutim, ekipa Hitne pomoći iz Ćuprije nije htela da vozi i psa, pa je Mali ostao na ulici. Ne zna se da li ga je uzeo neko od meštana ili se ovaj mali heroj izgubio. Uz vlasnika, i autor emisije „Petfrendli“ Goran Šarenac apeluje na sve koji imaju informaciju o psu da mu se jave i ističe da je švedska firma „Huse“ obezbedila najkvalitetniju hranu za psa, koji je čoveku bukvalno spasao život.

Davao mi je snagu – priča Sneško, koji se oporavlja u Opštoj bolnici u Ćupriji. – Nisam bio sam. Znao je da sam u nevolji, jer sam vikao kao lud ne bi li me neko čuo i došao da nas spase. Baš mi se ne da se družim sa njim, ni sa mojim Lipovčanima. Još se nisam izlečio od bakterija koje sam dobio kada sam iz invalidskih kolica u martu pao ispred banke, a sada se polako oporavljam od vremena provedenog u jami.

Srećom, Sneško nije zadobio prelome ni teže rane, ali mu ipak predstoji duži oporavak. Najvažnije je da je u stabilnom stanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.