U trendu

Jezive fotografije ubice sa Floride otkrivaju da je bio opsednut oružjem (foto)

Nikolasa Kruza, ubicu koji je juče otvorio vatru u jednoj srednjoj školi na Floridi i tom prilikom usmrtio 17, a ranio više od 20 osoba, bivši drugovi iz razreda opisali su kao ‘usamljenika’, koji je izbačen zbog discipline iz iste škole u kojoj je izvršio masakr.

Policija sumnja da je najpre uključio protivpožarni alarm kako bi učenici izašli u hodnik, gde je počeo da puca na njih. Veruje se i da se uvukao među grupu đaka koji su trčeći napustili školu. Međutim, policija je uz pomoć snimaka uspela da ga identifikuje i uhapsi. Zvaničnici su objavili i da je hapšenje prošlo bez incidenata, da 19-godišnji ubica sarađuje sa policijom.

Pažnju javnosti, međutim, privukli su detalji porodičnog života i sadržaj koji je Kruz objavljivao na društvenim mrežama, a koji je šerif okruga Brovard, Skot Izrael, opisao kao ‘veoma uznemiravajuć’. Na Istagramu se nalazi desetine fotografija na kojima pozira sa oružjem, a ispod snimaka na You Tubu je ostavljao preteće komentare u kojima, između ostalog, navodi, da želi ‘da u ljude puca svojom AR-15 puškom’, da ‘želi da umre boreći se i ubijajući mnogo ljudi’ i pretnje da će ‘jednog dana ubiti policiju ako krenu na dobre ljude’.

Pored fotografija sa pištoljima i puškama, na Instagrmu je postavljao i snimke sa noževima, časopisima o oružju i oni na kojima lice sakriva maramom. Osumnjičeni je oružje legalno kupio prošle godine i prošao sve provere prilikom kupovine.

Iz srednje škole Marjory Stoneman Douglas je izbačen iz nepoznatih disciplinskih razloga, a oni koji ga poznaju rekli su da nije imao prijatelje i da je vreme uglavnom provodio sam, ali da je ‘voleo da razgovara kada god bi mu pružili šansu’.

– Rekao mi je da je izbačen iz dve privatne škole i da je dva puta ponavljao. Želeo je da se prijavi u vojsku i voleo je da lovi – otkio je Kruzov školski drug, koji je sa njim sarađivao na jednom školskom projektu.

No one really noticed this dude was sick #floridashooting #nicolascruz

A post shared by Casper Blanko (@nicocasper) on

Što se tiče njegovog porodičnog života, Kruzova majka Linda Kruz preminula je u novembru prošle godine nakog što je obolela od upale pluća, a njegov otac je umro od srčanog udara pre 10 godina.

Nakon smrti majke, Nikolas je živeo kod porodičnih prijatelja, a družio se i sa njihovim sinom koji je išao u srednju školu Majory Stoneman Douglas. – Oni su mu ponudili dom jer nije imao gde da ode nakon što je ostao bez majke – objasnio je za CNN Džim Luis, advokat porodice koja je primila Kruza.

4 komentara
 1. bambi

  Je li normalno da gradjanima prikazujete ove fotografije? Pa da li ste normalni bre? Prestanite vise za Boga miloga. Prestanite vise gadosti da plasirate nama i nasoj deci.

 2. Rsv

  To su posledice kada u USA svaka budala moze da kupi legalno oruzje velike vatrene moci. Odes u market i kupis dugu cev sa okvirima velikog kapaciteta kao da su jaja i mleko. To sto je kupac malo lud, nema veze. Po texasu svaki levak moze da okaci o sebe jurisnu pusku i seta po gradu kao rambo i to legalno, tako da ne cudi mene kada se tako nesto desi, cudi me kako se ne desava cesce. Uostalom svi zivimo u kulturi nasilja i ono se maksimalno promovise. Americki film nije film ako u njemu ne pogine bar 20 ljudi, o kompijuterskim igricama da ne govorimo. Sta vecina kupuje muskoj deci kao igracku, pa plasticnu pusku-pistolj.

  1. Anonimni

   Rsv bravo na komentaru, svaka ti je tacna.

  2. Misko

   Gluposti. Možeš kupit i nož i sekiru i motornu testeru svuda. Problem je što su Amerikanci udareni u glavu, a ne to što imaju oružje. Posledica poremećenog sistema vrednosti, lošeg vaspitanja, prevaziđenog drušvenog uređenja,itd. Ali, kad bi ludak slutio da je lud, onda ne bi bio lud.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike