U trendu

Ministarstvo pravde i AK Vojvodine osudili napad na kuću advokata u Zrenjaninu

Ministarstvo pravde osudilo je danas bacanje eksplozivne naprave na kuću advokata iz Zrenjanina Miroslava Djordjevića.

„Ministarstvo pravde poziva nadležne državne organe da u što kraćem roku rasvetle ovaj slučaj i odgovorne privedu pravdi“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da napad na advokate predstavlja napad na pravni poredak države i stoga se svi takvi slučajevi moraju tretirati sa posebnom pažnjom.

I Advokatska komora Vojvodine osudila je bombaški napad na kuću zrenjaninskog advokata Miroslava DJordjevića i zatražila od nadeležnih organa da hitno preduzmu sve mere na otrkivanju počinioca ovog napada.

„Neophodna je hitna akcija policije i tužilaštva jer se ne radi o izlovanom slučaju. Životi advokata i članova njihove porodice moraju biti zaštićeni, a napadači otkriveni i adekvatno kažnjeni“, navodi se u saopštenju.

Komora je ocenila da je napad na advokata napad na celokupno pravosudje Srbije i takva krivična dela moraju po hitnom postupku biti najoštrije sankcionisana.

Na kuću i kancelariju advokata Miroslava DJordjevića u Zrenjaninu noćas, pola sata posle ponoći, bačena je eksplozivna naprava.

Tom prilikom je oštećen automobil, fasada kuće i kancelarije advokata.

Povredjenih nije bilo, a istraga je u toku, potvrdjeno je agenciji Beta u zrenjaninskoj policiji.

Djordjević je novinarima rekao da je u tom trenutku bio u kući, da je šokiran, ali da nema saznanja ko bi mogao biti počinilac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar