U trendu

MUP: Pokušali da iznude 110.000 evra, stan i automobile

Beogradska policija uhapsila je tri osobe osumnjičene da su od dvojice oštećenih pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nepokretnosti i automobile, saopštio je danas MUP.

V. P. (41), V. K. (35) i D. DJ. (34) uhapšeni su zbog sumnje da su krajem decembra u jednom beogradskom klubu u cilju iznude naneli teške telesne povrede jednom od oštećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra.

U saopštenju se dodaje da je vlasnik tog kluba jedan od uhapšenih.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije su, prilikom hapšenja, kod osumnjičenih pronašli mobilne telefone kojim su se dogovarali za izvršenje tih krivičnih dela.

Takodje, kod osumnjičenog D. DJ. pronadjeno je više od 250.000 evra i oko dva miliona i 205.000 dinara za koje se sumnja da su pribavljeni iznudama.

Prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog V.K. policija je kod njegovog brata pronašla pištolj „CZ“, 40 komada municije različitog kalibra, i oko pet grama marihuane.

Kako se dodaje u saopštenju, protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu za krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.