U trendu

Nova presuda Milanku Šarančiću 12. marta

BEOGRAD – Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 12. mart izricanje prvostepene presude nekadašnjem direktoru Železnica Srbije“ Milenku Šarančiću i njegovim saradnicima povodom optužbi da su zlopotrebom položaja oštetili javno preduzeće, pošto im je danas okončano ponovljeno suđenje.

Ovo će biti druga prvostepena presuda Jer je prvu, kojom je Šarančić bio osuđen na pet godina zatvora, 2015. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje Šarančiću i ostalima ponovi.
Presuda će biti izrečena i bivšem pomoćniku direktora za vuču i vozna sredstva ŽTP „Beograd“ Zoranu Milićeviću i zastupniku preduzeća „Korel“ iz Londona i odgovornom licu u privatnom preduzeću „Sibeks“ Miloradu Čelebiću, koji su ukinutom presudom bili osuđeni na po četiri godine zatvora.

Takođe, i bivšem pomoćniku direktora sektora za vuču i tehničku dokumentaciju u „Železnicama Srbije“ Dragoslavu Pejčiću koji je prvom ulinutom presudom bio oslobođen optužbi.

Šarančić i ostali se terete da su u saizvrššilašštvu, izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, osnodno položaja odgovornog lica.

Optužnica protiv njih podignuta je u decembru 2010. Godine a izmenjena je u junu 2016.

Šarančić i ostali su optuženi što su, kako se sumnja, ugovorili nabavku šest dizel električnih lokomotiva od Slovenačkih železnica i 10 dizel motornih vozila od švedske kompanije „Šveden reil“, a tužilaštvo smatra da je taj posao mogao da se obavi u Srbiji uz niže troškove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.