U trendu

Olujno nevreme u Solunu (VIDEO)

Olujni vetar, jak pljusak i grad su danas oko podneva zahvatili Solun gde je vatrogascima stiglo više od 300 poziva za ispumpavanje vode iz poplavljenih prizemnih i podrumskih lokala i stanova, javljaju tamošnji mediji.

Veliki količina vode je pretvorila ulice u reke, i izazvala saobraćajni haos, posebno u priobalnim  ulicama i bulevarima Soluna, kuda bujice teku ka moru.

Poplavljeno je i prizemlje „Bele kule“, kao i zgrada Opštine Solun.

Jedna žena je povredjena kada ju je na ulici oborila i ponela bujica, a iz poplavljenih automobila je spaseno četvoro ljudi.

U centru Soluna ima prekida u snabdevanju strujom zbog udara gromova. Elektrodistribucija je saopštila da su poplavljeni šahtovi 11 glavnih srednjenaponskih kablova i nekoliko trafo-stanica koje neće raditi dok vatrogasci ne ispumpaju vodu iz njih.

Na Medjunarodnom aerodromu „Makedonija“ je saobraćaj nakratko bio obustavljen, ali letovi i dalje kasne.

Zbog poplave je prekinut rad pumpi vodovoda Soluna, te ima i problema u snabdevanju vodom koja tamo gde je ima, u slavine stiže zamućena.

Meteorološka služba je današnjim vanrednim saopštenjem upozorila na nevreme uz jaku kišu, grad i olujni vetar danas i sutra u većem delu Grčke i na egejskim ostrvima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.