U trendu

Osumnjičenima u Srbiji za krijumčarenje 800 kilograma kokaina pritvor do 30 dana

 Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana za M.DJ. i D.DJ., osumnjičene za krijumčarenje 800 kilograma kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Kako se navodi u saopštenju, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o odredjivanju pritvora zbog „postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“.

Osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo da podnesu žalbu u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

D.DJ. i M.DJ. su osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, donelo je juče naredbu o sprovodjenju istrage protiv četvorice osumnjičenih za učešće u švercu kokaina. Osumnjičeni su Vladislav Funštajn, koji je uhapšen u Španiji, Dragan Djanković i Mirko Djanković koji su lišeni slobode u Srbiji, kao i B.I. koji nije dostupan organima gonjenja.

Na jedrilici koju je španska policija presrela u blizini Azorskih ostrva, na kojoj su bili osumnjičeni Vladislav Funštajn, jedan državljanin Rusije i jedan državljanin Meksika, nadjeno je i zaplenjeno 800 kilograma kokaina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.