najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pokušao da prošvercuje mrtvu majku: Udario se u čelo jer mu plan nije uspeo

Carinici na graničnom prelazu Srbija-Bugarska ”Vrška Čuka” umalo nisu doživeli šok kada su se obratili starijoj ženi koja je sedela u automobilu, a onda shvatili da razgovaraju sa – mrtvom majkom. Sin pokojnice samo se udario u čelo jer mu plan nije uspeo.

-Nije bilo kolone i gužve. Graničnom prelazu se lagano približavao najmoderniji, skupocen crni džip bugarske registracije. Posle smo zaključili da je verovatno vozio sporo da mu se pokojna majka, koju je postavio da sedi na zadnjem sedištu, ne bi od brzine srušila iz tog položaja. Prema priči očevidaca, Bugarin je iz Austrije vozio svoju majku kući u mestu blizu Vidina, oko 40 kilometara udaljenom od granice. Žena je bila stara, rođena 1937. godine, i obolela.

-Njen sin je znao da ne sme pokojnika da prevozi prego granice u sopstvenom vozilu, već da se prema zakonu mora koristiti vozilo specijalne namene. Da bi izbegao zakonske peripetije oko potrebnih papira, ali najviše da bi uštedeo jer su ovakvi troškovi skupi, ovaj čovek je rešio da prevari carinike, preneli su nadležni.

Međutim, srpski carinici, poučeni znanjem i iskustvom, odmah su primetili da nešto nije u redu, preneli su beogradski mediji.

Njima je bilo sumnjivo ponašanje vozača. On je toliko žurio da pređe granicu da je skrenuo pažnju na sebe. Kršio je ruke, ubrzavao rad prilikom pregleda pasoša, sav je bio u nekom grču. Carinici su najpre posumnjali da švercuje neku vrednu robu ili narkotike. Na pamet im nije palo da čovek švercuje mrtvu majku. Tako, kada su carinici otvorili zadnja vrata automobila, Bugarin im je objasnio da mu je to majka, da čvrsto spava i da je nikako ne bude.Starica je sedela, a domišljati sin ju je vezao pojasom.

Dr Stanislav Tadić, direktor Zaječarskog zdravstvenog centra je ispričao: “Pregled tela je uradio naš lekar mrtvozorac i zaključio da je smrt nastupila prirodnim putem u blizini Paraćina. Obdukcija nije naložena. Sin je obratio njihovom konzulatu i našoj opštini da bi dobio potrebne papire, i uz izdatu umrlicu angažovao nadležnu firmu za prevoz pokojnika.”

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike