U trendu

Policija pronašla pismo splitskog huligana: Malo brinem, idem da se mlatim sa njih 600

Neredi na fudbalskom derbiju Partizana i Crvene zvezde i dalje pune stupce medija. Tako Blic u današnjem izdanju tvrdi da je kod najmlađeg huligana pronađeno pismo upućeno njegovoj devojci, u kom se nedvosmisleno navodi da su Splićani u Beograd došli da izazovu haos.

Pismo je navodno pronađeno u hotelskoj sobi Ivana Ronalda Miškovića, a policija i tužilaštvo zaključuju da ga je napisao iz straha za sopstveni život.

– Imam opasan, veoma opasan dan, zato ti i pišem jer ko zna kako će biti. Dobiću možda malo batina, ali ću ih dati više, puno više – navodno piše u pismu upućeno devojci, koju Ivan zove Ljube.

Iz pisma se vidi da se organizovalo njih 150 i da su izračunali da ulaze u tuču sa 600 suparnika.

– Malo brinem, ali ne odustajem – napisao je Ivan.

Pismo je ostalo na stočiću pored kreveta.

Hrvatskim državljanima sada zbog izazivanja nereda preti drakonska zatvorska kazna. Šestorici Splićana preti osuđivanje za kazneno delo ‘nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu’.

Za to mogu da dobiju kaznu od šest meseci do pet godina u osnovnom obliku, a čak 12 godina mogao bi da dobije vođa grupe. U pitanju je organizacija dela, što je najgora stavka. Ako je kazneno delo izvršeno u grupi, propisana kazna je od jedne do osam godina zatvora, a kazna od dve do 12 godina zatvora u slučaju da dođe do teških telesnih povreda i veće materijalne štete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.