U trendu

Povredjeni radnik pirotske Elektrodistribucije prebačen u Niš na lečenje

Monter pirotske Elektrodistribucije Ninoslav Tošić (56), koji je povredjen u trafo stanici snage 35.000 volti, transportovan je u pratnji medicinskog osoblja na Kliniku za hirurgiju Kliničkog centra u Nišu, izjavio je danas direktor pirotske Opšte bolnice Goran Petrović.

„Reč je o opekotinama desne ruke i stopala desne noge trećeg stepena. Zbog težine povrede dežurni hirurg je odlučio da povredjenog Tošića transportuje u ustanovu višeg ranga, odnosno niški Klinički centar radi daljeg tretmana“, rekao je Petrović agenciji Beta. 

Tošić je sa opekotinama desne ruke i desne noge, odmah posle nesreće prebačen u pirotsku Bolnicu i bio je dva dana na Odeljenju intenzivne nege te regionalne zdravstvene ustanove. Sa njim je u trafo stanici, u trenutku nesreće, bio i njegov kolega monter Jovan Nikolić koji je nepovredjen.

Direktor ogranka pirotske Elektrodistribucije Zoran Djordjević izjavio je ranije da su monteri Tošić i Nikolić dobili nalog od dispečera da obidju tu trafo stanicu da provere stanje ulja, pošto su postojale informacije da ulje curi iz prekidača.

„Otišli su samo da to pogledaju, bez da nešto rade. Medjutim, prema prvim informacijama, Tošić je neobazrivo prišao naponu od 35.000 volti, došlo je do strujnog luka i struja mu je prošla kroz telo. Dobio je opekotine desne ruke do lakta i stopala desne noge. Na svu sreću je preživeo a opekotine su trećeg stepena. Njegov kolega monter Jovan Nikolić je nepovredjen ali je pod velikim stresom od onoga što se desilo Tošiću“, rekao je Djordjević.

Istraga i inspekcija rada će utvrditi kako je taj radnik doživeo strujni udar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.