U trendu

Radnica Jure obolela od raka ponovo ostala bez posla

Samohrana majka Violeta Petrović (42) koja je krajem prošle godine ostala bez posla u korejskoj kompaniji „Jura“ iako se u to vreme nalazila na lečenju od karcinoma, ponovo se našla „na ulici“ jer joj „Jura“ nije produžila ugovor.

Violeta Petrović je za Betu rekla da joj je telefonom jutros saopšteno da kompanija neće da joj produži ugovor zaključen na šest meseci.

„Sve je uradjeno po zakonu, ali žalim što mi nisu produžili ugovor jer me od prava na invalidsku penziju dele još samo četiri i po meseca“, rekla  je Petrović.

Ona je istakla da se nalazi na bolovanju dužem od mesec dana tako da nije na teretu „Jure“ već države.

„Nadala sam se da će mi produžiti ugovor i dati otkaz tek kad mi istekne bolovanje, ali sada šta je tu je. Sutra idem da se prijavim najpre na „biro“, a potom Centru za socijalni rad kao socijalni slučaj“, rekla je Petrović.

Prema njenim rečima, korejska kompanija sasvim sigurno nije želela da joj produži ugovor jer je uskoro trebalo da napuni dve godine rada u njoj, a to bi značilo da umesto ugovora na odredjeno vreme treba da dobije ugovor na neodredjeno vreme.

„Imam 13-ogodišnjeg sina i moram da nastavim borbu i sa bolešću i sa životom. Nadam se da će mi se neka druga vrata otvoriti“, naglasila je ona.

Petrović je od raka dojke obolela prošle godine i imala je do sada šest ciklusa hemoterapije. U narednih pet godina predstoji joj lečenje protiv te opake bolesti.

„Jura“ joj je decembra prošle godine produžila ugovor na šest meseci, nakon burne reakcije javnosti na to što joj prethodni ugovor nije produžen, iako se nalazila na bolovanju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.