U trendu

RTS: Zvonko Veselinović osudjen na dve godine zatvora zbog malverzacija pri izgradnji puta

Viši sud u Pirotu je u ponovljenom postupku nepravosnažno osudio biznismena sa severa Kosova Zvonka Veselinovića na dve godine zatvora zbog malverzacija tokom radova na izgradnji deonice puta od Pirota do Dimitrovgrada dok je njegovog kuma Milana Radoičića, potpredsednika Srpske liste, oslobodio krivične odgovornosti u tom procesu, prenela je danas Radio-televizija Srbije (RTS).

Po navodima RTS-a, na dve godine zatvora su zbog nelegalnog iskopavanja šljunka osudjeni i Goran Makragić i Ivan Stamenović a presuda nije konačna jer će o njoj odlučivati Apelacioni sud u Nišu.

Prvi postupak vodjen je 2017. pred Višim sudom u Pirotu i tada su sva četvorica oslobodjena ali je Apelacioni sud u Nišu naložio ponavljanje sudjenja.

U ponovljenom postupku sud je ustanovio da je Veselinović obezbedio šlepere, kamione i drugu mehanizaciju, da je Stamenović otkupljivao njive i bio zadužen za dokumentaciju, dok je sav posao išao preko Makragićeve firme.

Okrivljenima je oduzeta dobit koju su zaradili na ovom poslu i to više od 23 miliona dinara a dužni su da plate naknadu za korišćenje mineralnih sirovina i promenu namene obradivog zemljišta, naveo je RTS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.