U trendu

Tužilaštvo dva meseca od smrti prokupačkog fotoreportera nije pokrenulo istragu

Tužilaštvo u Prokuplju dva meseca nakon što je poznati prokupački fotoreporter Dragi Stojković (53) preminuo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, nije pokrenulo istragu u tom slučaju, niti saslušalo učesnike nesreće.

Stojković je kao pešak povredjen u saobraćajnoj nesreći i kasnije preminuo od zadobijenih povreda.

Prema navodima tužilaštva jednom od učesnika u udesu D. M. (69) dva puta je upućivan poziv za saslušanje, ali se on nije odazvao.

Naredno saslušanje zakazano je za 20. septembar, a ukoliko se D. M. ne bude odazvao, biće izdata naredba da bude priveden.

„Čudi me da niko ne može da ga nadje već dva meseca, a mi smo čuli da je u svom selu kod Blaca“, kazala je agenciji Beta Stojkovićeva supruga Ljiljana.

Dragi Stojković je stradao u saobraćajnoj nesreći 4. juna na ulasku u Prokuplje dok je kao fotograf sa trotoara snimao svadbenu kolonu automobila.

D. M. se pretičući kolonu svojim vozilom sudario sa automobilom sa mladencima, odbio se od njega i udario Stojkovića i teško ga povredio.

Kako je utvrdila policija tokom uvidjaja D. M. je imao 1,4 promila alkohola u krvi.

Stojković je preminuo 7. jula u niškom Kliničkom centru, a policija je nakon njegove smrti ovo delo okvalifikovala kao teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena zatvorska kazna od dve do 12 godina.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike