U trendu

Tužilaštvo dva meseca od smrti prokupačkog fotoreportera nije pokrenulo istragu

Tužilaštvo u Prokuplju dva meseca nakon što je poznati prokupački fotoreporter Dragi Stojković (53) preminuo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, nije pokrenulo istragu u tom slučaju, niti saslušalo učesnike nesreće.

Stojković je kao pešak povredjen u saobraćajnoj nesreći i kasnije preminuo od zadobijenih povreda.

Prema navodima tužilaštva jednom od učesnika u udesu D. M. (69) dva puta je upućivan poziv za saslušanje, ali se on nije odazvao.

Naredno saslušanje zakazano je za 20. septembar, a ukoliko se D. M. ne bude odazvao, biće izdata naredba da bude priveden.

„Čudi me da niko ne može da ga nadje već dva meseca, a mi smo čuli da je u svom selu kod Blaca“, kazala je agenciji Beta Stojkovićeva supruga Ljiljana.

Dragi Stojković je stradao u saobraćajnoj nesreći 4. juna na ulasku u Prokuplje dok je kao fotograf sa trotoara snimao svadbenu kolonu automobila.

D. M. se pretičući kolonu svojim vozilom sudario sa automobilom sa mladencima, odbio se od njega i udario Stojkovića i teško ga povredio.

Kako je utvrdila policija tokom uvidjaja D. M. je imao 1,4 promila alkohola u krvi.

Stojković je preminuo 7. jula u niškom Kliničkom centru, a policija je nakon njegove smrti ovo delo okvalifikovala kao teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena zatvorska kazna od dve do 12 godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.