U trendu

Ubici majke pravosnažno 20 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za 10 godina kaznu Zoranu Laloviću i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora, jer je u novembru 2013. godine do smrti pretukao nepokretnu majku Danicu (79).

Mediji su ranije preneli da je Lalović bivši radnik Prekršajnog suda u Beogradu, te da je uhapšen dva meseca nakon zločina pošto je obdukcijom utvrđeno da je žrtva mučki ubijena.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu, Apelacioni sud je preinačio presudu kojom je Lalović bio osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno odmerio olakšavajuće okolnosti za Lalovića, njegov dosadašnji život i loše zdravstveno stanje, kao i otežavajuće okolnosti – dug vremenski period majku koja je usled bolesti bila zavisna od njegove nege, fizički zlostavljao i upornost koju je u tom periodu ispoljio nanevši joj veliki broj fizičkih povreda.

Sud međutim smatra da se osnovano žalbom branioica ukazuje da je činjenica zlostavljanja predstava biće krivičnog dela teško ubistvo, te da ove okolnosti ne mogu u isto vreme predstavljati i otežavajuću okolnost, koja bi opravdavala izricanje kazne od 30 godina zatvora, pa mi je smanjio kaznu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike