U trendu

Uhapšen Srbin koji je 1993. godine ubio šestočlanu muslimansku porodicu

Zoran Pantić, koji se tereti za ubistvo šestočlane porodice Isić iz Teslića, a koji je pre 24 godine pobegao iz zatvora u Bijeljini, uhapšen je u Švajcarskoj.

Ekstradicija u zatvor u Bijeljini je u toku, izjavila je za medije Mirna Miljanović, načelnik Odeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske, a prenosi Avaz.

– Pripadnici Uprave kriminalističke policije su, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali traženo lice u Švajcarskoj, gde je sklopio brak sa njihovom državljankom pri čemu je preuzeo njeno prezime i podneo zahtev za prijem u državljanstvo. Lice je preuzelo identitet svog brata, odnosno posedovao je lična dokumenta na njegovo ime – Dalibor Pantić. Oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije – istakla je Miljanovićeva.

Prema njenim rečima, na osnovu informacija pripadnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske o mestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švajcarske su uhapsili begunca i u toku je njegova ekstradicija.

Zoran Pantić je sa više osoba polovinom oktobra 1993. godine obećao šestočlanoj muslimanskoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića, koji su se nalazili u hotelu „Krin“ u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti preko reke Drine, na teritoriju Srbije.

Pantić je sa još nekoliko osoba povezao članove ove porodice kamionom TAM prema reci Drini. U toku puta Pantić se sa saučesnicima dogovarao da porodicu Isić ubiju i oduzmu im novac i druge dragocenosti.

Porodicu Isić dovoze u mesto Međaši, u neposrednu blizinu vikendice jednog od izvršilaca zločina, gde je jedan od njih iz poluautomatske puške ubio dve žene i jedno dete, a zatim je pušku dao Pantiću koji je ubio muškarca, ženu i dete.

Tela su pobacali u Drinu, vratili se u Bijeljinu i međusobno podelili novac i dragocenosti koje su oduzeli od ubijenih članova porodice Isić. Pantić je na taj način počinio produženo krivično delo ubistvo i krivično delo teška krađa zbog čega je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i deset meseci.

On je pobegao iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini 22. oktobra 1995. godine i od tad je bio nedostupan organima Republike Srpske.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)