Uhapšen Srbin koji je 1993. godine ubio šestočlanu muslimansku porodicu

Zoran Pantić, koji se tereti za ubistvo šestočlane porodice Isić iz Teslića, a koji je pre 24 godine pobegao iz zatvora u Bijeljini, uhapšen je u Švajcarskoj.

Ekstradicija u zatvor u Bijeljini je u toku, izjavila je za medije Mirna Miljanović, načelnik Odeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske, a prenosi Avaz.

– Pripadnici Uprave kriminalističke policije su, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali traženo lice u Švajcarskoj, gde je sklopio brak sa njihovom državljankom pri čemu je preuzeo njeno prezime i podneo zahtev za prijem u državljanstvo. Lice je preuzelo identitet svog brata, odnosno posedovao je lična dokumenta na njegovo ime – Dalibor Pantić. Oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije – istakla je Miljanovićeva.

Prema njenim rečima, na osnovu informacija pripadnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske o mestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švajcarske su uhapsili begunca i u toku je njegova ekstradicija.

Zoran Pantić je sa više osoba polovinom oktobra 1993. godine obećao šestočlanoj muslimanskoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića, koji su se nalazili u hotelu „Krin“ u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti preko reke Drine, na teritoriju Srbije.

Pantić je sa još nekoliko osoba povezao članove ove porodice kamionom TAM prema reci Drini. U toku puta Pantić se sa saučesnicima dogovarao da porodicu Isić ubiju i oduzmu im novac i druge dragocenosti.

Porodicu Isić dovoze u mesto Međaši, u neposrednu blizinu vikendice jednog od izvršilaca zločina, gde je jedan od njih iz poluautomatske puške ubio dve žene i jedno dete, a zatim je pušku dao Pantiću koji je ubio muškarca, ženu i dete.

Tela su pobacali u Drinu, vratili se u Bijeljinu i međusobno podelili novac i dragocenosti koje su oduzeli od ubijenih članova porodice Isić. Pantić je na taj način počinio produženo krivično delo ubistvo i krivično delo teška krađa zbog čega je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i deset meseci.

On je pobegao iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini 22. oktobra 1995. godine i od tad je bio nedostupan organima Republike Srpske.

3 komentara
  1. Anonimni

    Za taj zlocin je trebao biti osudjen na smrt. Osim toga sudiji koji je dosudio takvu kaznu zlocincu bi trebalo suditi takodje. Postoji li pravda za zrtve???

  2. Anonimni

    Sramotno, taj je zasluzio smrtnu kaznu. Oduzeti zivote citavoj porodici a da ne pominjem kradju, pa ima li tu ikakve pravde.

  3. Anonimni

    Za ovakav zločin je osuđen na 12 godina ?? Znači, za svakog po samo 2 godine ?

Napišite komentar