Zaplenjeno 60 kilograma marihuane, uhapšeno 9 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u tri odvojene akcije, zaplenili su više od 60 kilograma marihuane, oko 400 grama amfetamina, kokain, opremu za pakovanje i prenos opojnih droga, dva pištolja sa municijom, dva automobila koja su služila za transport narkotika i uhapsili devet osoba.

Kako je saopštio MUP, vrednost zaplenjenih narkotika procenjuje se na oko 62 miliona dinara.

U prvoj akciji, kako navode, uhapšena je petočlana grupa sa područja Albanije i Srbije, za koju se sumnja da je u dužem periodu organizovala transport opojnih droga iz Albanije za beogradsko tržište.

Nakon prebacivanja opojne droge preko granice i njenog transporta u Beograd, na mestu kupoprodaje uhapšeni su organizatori transporta, albanski državljani P. B. (44) i E. H. (37), u društvu sa kupcima iz Srbije, B.S. (37) iz Beograda i J.J. (26) iz Lipljana, dok je vozač A. D. (43), takođe iz Albanije, uhapšen sa transportom marihuane.

Tom prilikom, navode u MUP-upolicija je u automobilu „škoda oktavia“ registarskih oznaka sa područja Hrvatske, pronašla 60 paketića sa 58. 842,87 marihuane, dok je u stanu na Zvezdari u kome neprijavljeno boravi B. S. pronašla dva pištolja sa municijom, više kesa i tegli sa 457,34 grama marihuane, 378,51 gram amfetamina, 2,78 grama kokaina, dve elektronske vagice sa tragovima opojnih droga i pribor za pakovanje narkotika.

Takođe, kod J.J. je nađen paketić sa 0,78 grama amfetamina.

Policija je u drugoj akciji uhapsila Beograđanina M. Đ. (27), osumnjičenog za prodaju opojnih droga i F. G. (23) iz Trstenika, koji se tereti da je drogu kupio od M.Đ.

U stanu na Zvezdari, u kome M. Đ. neprijavljeno boravi, policija je pronašla više kesa sa 998,92 grama marihuane, paketiće sa 6,35 grama kokaina i elektronsku vagicu sa tragovima opojnih droga, a kod F. G. paketić sa 0,64 grama marihuane.

Beograđani A. B. (27) i M. L. (26) uhapšeni su u trećoj akciji, kada je policija u stanu na Paliluli pronašla kesu sa 30,81 gram amfetamina i dve elektronske vagice sa tragovima droge.

Svi osumnjičeni će,navode u MUP-u, uz krivične prijave biti privedeni Višem javnom tužilaštvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.