U trendu

A. Šešelj: SRS rusofilna stranka, sa EU saradjivati na bilateralnoj osnovi, bez političkih ucena

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas da su oni otvoreno rusofilna stranka, ali da to ne znači da se treba izolovati od Evropske unije, već saradjivati na bilateralnoj osnovi, bez političkih ucena.

„Sve dok smo na putu takozvanih evropskih integracija, mi ćemo uvek biti na politici štapa i šargarepe, gde nam se uvek nešto traži, uvek se uslovljavamo, a malo po malo gubimo suverenitet i teritorijalni integritet, što je najbolji primer EU prema Kosovu i Metohiji“, kazao je Šešelj za televiziju Prva.

Prema njegovim rečima, SRS je politička opcija koja će uvek braniti teritorijalni integritet i sastav Kosova i Metohije u okviru Srbije, koja će se boriti za opstanak Republike Srpske i za što jači savez Srbije i Rusije.

„Mi smo otvoreno rusofilna stranka koja je sa svojim programom jedinstvena na političkoj sceni. I ono po čemu se od svih izdvajamo jeste da smo našem narodu govorili samo istinu, čak i onda kada je ona bila gorka“, rekao je Šešelj.

Naglasio je da bi se ta stranka primarno orijentisala na ekonomsku saradnju sa zemljama koje od Srbije ne traže da se odrekne teritorije i prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

Istakao je da su im nacionalni interesi uvek bili bitniji od partijskih, kao i da ta stranka ne postoji zbog eventualnog cenzusa i mandata, već da se bori da njena politika opstane.

Šešelj je istakao da ta stranka želi da bude u vlasti nakon aprilskih izbora, ali da vladajuću većinu mogu da prave sa strankama koje su isključivo protiv Srbije u EU, koje čuvaju Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, koje su protiv NATO pakta i koji ne priznaju da se u Srebrenici desio genocid.

„Mi možemo sa takvima da pravimo koaliciju, ali isključivo posle izbora. Na parlamentarne izbore izlazimo kao i uvek za ove 32 godine – samostalno“, naglasio je Šešelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar