U trendu

A. Šešelj (SRS): Srbi na Kosovu ugroženi, Srbija da pokaže doslednost i da ne nastavi dijalog

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj je reagujući danas na dešavanja na Kosovu nakon uvodjenja probnih registracija za vozila iz centralne Srbije, rekao da su Srbi na tom području ugroženi i da im „preti opasnost od albanskih separatista“.

Srbi sa Kosova nezadovoljni odlukom Prištine o tablicama blokirali su administrativne prelaze sa Srbijom.

„Smatramo da Vlada Srbije, pregovarački tim i predsednik Srbije Aleksandar Vučić moraju da pokažu doslednost i da neće nastaviti dijalog dok se situacija ne reši i da neće popustiti kao kada je ubijen Oliver Ivanović i kada je ‘Rosu’ upala na sever Kosova“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u centrali SRS.

Šešelj je ocenio da su dogadjaji na Kosovu pokazali da dijalog Beograda i Prištine u okviru Evropske unije nema perspektivu i da je razgovore potrebno voditi u Ujedinjenim nacijama, gde bi se postigao „balanas“ izmedju velikih sila koje podržavaju Prištinu i onih koje podržavaju Beograd.

„Ogoljeno je da su ovi procesi i dijalog u Briselu imali za cilj da Srbija prizna nezavisnost Kosova i ovo je samo jedan u nizu pritisaka ne bi li se Srbija primorala da prizna nezavisnost i doživi istorijsku sramotu“, istakao je Šešelj.

On je kazao da je sporazumima iz 2011. godine i kasnije Briselskim sporazumom načinjen niz loših poteza, a da Priština nije ispunila svoje obaveze poput osnivanja Zajedince srpskih opština.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar