U trendu

Akcija progresivne Vojvodine: Desničari unose nemir među Vojvođane

Politička organizacija Akcija progresivne Vojvodine (APV) ocenila je danas da stranke okupljene kao „državotvorna opozicija“ izjavama da Vojvodinu očekuje kosovski scenario i da „ako ode Kosovo, sutra može i Vojvodina“, unose nemir među građane te autonomne pokrajine.

„Osuđujemo ovakvu zamenu teza i zapaljive izjave koje samo mogu da podstaknu podele i poremete međunacionalne odnose u Vojvodini, a nikako nisu u funkciji borbe protiv režima Aleksandra Vučića“, navodi se u saopštenju te organizacije.

Ocenili su i da „svako ko se usudi da digne glas protiv nepravednog i izrabljivačkog položaja Vojvodine, desničarskim strankama u Srbiji predstavlja izvor opasnosti i pretnju po teritorijalni integritet države“.

„Vojvodina i Kosovo jesu dva različita problema i ne mogu se posmatrati niti rešavati na isti način. Uprkos pretnjama i zastrašivanjima, građani Vojvodine će se sami izboriti za svoju autonomiju, svoju imovinu, nadležnosti, sredstva, koji su joj oduzeti“, poručuju iz APV.

Nova Demokratska stranka Srbije, Dveri, Zavetnici i Pokret obnove Kraljevine Srbije, okupljeni kao „državotvorna opozicija“ u subotu u Novom Sadu će održati protest, na kome će od državnih zvaničnika ponovo zatražiti da odbace evropski sporazum o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.