U trendu

Aleksić: Ako građani na referendumu odbace predlog za KiM, to je kraj vlasti Aleksandra Vučića

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da o francusko-nemačkom predlogu moraju odlučivati na referendumu i da ukoliko bi ga odbacili, kako kaže, to bi bio „kraj vlasti“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Vučić je prihvatanjem ‘francuskog-nemačkog’ sporazuma za Kosovo i Metohiju prihvatio priznanje samoproglašenog ‘Kosova’ i članstvo Prištine u UN. Ako bi građani odbacili sporazum na referendumu, to bi bio kraj vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Pregovori o Kosovu i Metohiji bi tada bili nastavljeni o novom sporazumu i to uz poštovanje interesa Srbije, njenih građana i Ustava, ali bi pregovarao neko drugi, a ne Vučić koji je pristao na sve jer je ucenjen“, rekao je Aleksić televiziji N1.

On je naveo da bi građani Srbije trebalo da odluče o „najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju“.

Aleksić je podsetio da je Savet Evrope preporučio da se „ide na direktnu demokratiju“ i da građani odlučuju na referendumu.

„Referendum je tekovina evropskih vrednosti i sporazum ne može biti nametnut. Moći ćemo da kontrolišemo referendumski proces i imaćemo čuvare kutija na svakom biračkom mestu, jer sada opozicija ima poslanike u parlamentu“, rekao je Aleksić.

Aleksić je ocenio da prihvatanje i sprovođenje sporazuma neće približiti Srbiju Evropskoj uniji, i dodao da stranci koriste Vučića za sprovođenje svojih planova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.