U trendu

Aleksić (Narodna stranka): Brnabić i ministri dva dana omalovažavaju građane u Skupštini Srbije

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da predsednica vlade Ana Brnabić i ministri dva dana u Skupštini Srbije omalovažavaju građane i pokazuju „vrhunsko beščašće i neodgovornost“, umesto da podnesu ostavke.

Aleksić je na sednici Skupštine Srbije od ministara zatražio i da ispune zahteve građana koji zahtevaju bezbednost svoje dece posle dva masovna ubistva kod Mladenovca i u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, prenela je Narodna stranka u saopštenju.

„Mislite da ste iznad zakona, a zaboravljate da smo se danas u skupštini okupili zbog 18 mrtve dece i 20 ranjenih i ne vidite nikakvu sopstvenu odgovornost. Smejete se sa Aleksandrom Vučićem i Sinišom Malim sa ‘širokim kezom’ i podsmevate se žrtvama i baš vas briga“, rekao je Aleksić.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke je ocenio da je vlasti važno samo da kažu da nisu oni krivi, da sistem funkcioniše, da ne podnesu ostavke, kao i da televizije Pink i Hepi ne izgube nacionalne frekvencije.

Aleksić je podsetio na snimak sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je tražio ostavku bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića „zbog dva ubijena deteta“ i pitao Dačića „kako ga nije sramota“.

„Vi ste okupirali Srbiju i ponašate se kao kriminalni klan. Važne su vam fotelje, vile jahte, helikopteri i mislite da se to ne vidi. Vladate Srbijom 11 godina i sejete podelu i mržnju, nema odgovornosti za afere, jer smatrate da je vlast dovoljna da ne odgovarate. Vi ste izvor mržnje i kao alat koristite vaše tabloide i televizije Pink i Hepi“, ocenio je Aleksić.

Aleksić je pitao premijerku da li je osudila izjave Vučića i vlasnika lista „Informer“ Dragana Vučićevića koji su opoziciju nazivali „huljama, hijenama i drogiranom bandom“.

„Šta rade BIA, MUP, VOA i VBA? Jure opoziciju i građane koji se bore za svoju zemlju. Uvek jedna te ista ekipa vodi bezbednosne službe – Bratislav Gašić, Aleksandar Vulin i Veselin Milić. Imamo desetine mrtvih, a vi ponavljate ‘opozicija je kriva'“, kazao je on.

Aleksić je ocenio i da je jedini odgovor vlasti na sve to da organizuje „veći miting“, koji je predsednik Srbije najavio za 26. maj.

„Kakav miting? Deca su mrtva. Umesto da podnesete ostavke, vi kažete da nema dovoljno autobusa. Deca ne mogu da idu na ekskurziju jer ste vi uzeli sve autobuse i ucenjujete građane“, rekao je Aleksić.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke naveo je da je „blokada Srbije u rukama vlasti“ i pozvao vladu da ispuni zahteve protesta „Srbija protiv nasilja“.

„Pokažite da su vam građani bitniji od vaših medija i fotelja i eto rešenja. Neće biti protesta ako ukinete nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi i zabranite tabloide koji propagiraju nasilje i kriminal. Ako se budete i dalje bahatili i gordili, na ulicama će biti sve više građana“, rekao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.