U trendu

Aleksić (Narodna stranka): Vučić na medjustranački dijalog poslao najgori skupštinski šljam

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je sastav delegacije Srpske napredne stranke (SNS) u medjustranačkom dijalogu o izbornim uslovima uz posredovanje EU „poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića Evropi, jer time pokazuje koliko uvažava predstavnike EU i koliko mu je stalo do poštovanja demokratskih načela i evropskih vrednosti“.

„Vučić je poslao najgori skupštinski šljam, koji je sinonim za sve suprotno u odnosu na načela evropski uredjenih zemalja“, rekao je Aleksić za portal „Nova.rs“.

SNS u dijalogu predstavljaju poslanici Marijan Rističević, Sandra Božić i Vladimir Orlić, a Aleksić je ocenio da takav izbor vlasti neće promeniti pristup Narodne stranke.

„Što se nas tiče, mi ćemo se izboriti protiv ovog režima i protiv tog društvenog taloga. Predstavnici EU bi trebalo da se zamisle s kim razgovaraju, koga su podržavali svih ovih godina i da li će to nadalje da rade, pošto im na pregovore dodje Rističević. To je veliko poniženje, nadam se da će predstavnici EU biti za nijansu svesniji s kim razgovaraju i o kome je reč. Marijan Rističević je Aleksandar Vučić“, ocenio je Aleksić.

Ispred grupacije Udružena opozicija Srbije u današnjem dijalogu u Palati Srbija učestvovali su predsednik i generalni sekretar Narodne stranke Vuk Jeremić i Stefan Jovanović, predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić, predsednica Pokreta Slobodna Srbija Lidija Martinović i Djordje Vukadinović.

Sastanku, kojem predsedava predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, prisustvuju predstavnici vlasti i opozicije, kao i evroparlamentarci Tanja Fajon, Vladimir Bilčik i Knut Flekenštajn.

Na sastanku su bili i predsednici Demokratske i Socijaldemokratske stranke Zoran Lutovac i Boris Tadić, kao i predstavnici Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih gradjana i Zajedno za Srbiju.

Tu je i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kao i predstavnici Inicijative Ne davimo Beograd, Nove stranke, Stranke pravde i pomirenja i drugih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar