U trendu

Aleksić: Vlast SNS-a rasprodaje Srbiju

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da vlast Srpske napredne stranke (SNS) „rasprodaje“ Srbiju i da će odgovarati svi umešani u korupciju, pljačku i praktično poklanjanje najvrednijeg zemljišta.

„Otimanje imovine Graničara iz Gakova je samo jedan primer kako SNS bahato otima državu gradjanima Srbije. Po sličnom principu prodato je ili dato u zakup 10.000 hektara najkvalitetnijeg poljoprivrednog zemljišta u Bačkoj, od kojih je 3.500 hektara vojne ustanove Morović na 30 godina dato navodno arapskoj kompaniji Al Rawafed“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je dodao da meštani okolnih naselja svedoče da kontrolu nad tim zemljištem ima brat predsednika SNS-a Aleksandra Vučića.

„Bojim se da će na isti, razbojnički način biti otet i PKB i da će po apsolutno istom principu ta imovina pasti u ruke ljudi bliskih SNS-u. Umesto da vode državu Srbiju i da ispunjavaju zakletvu koju su položili kada su dolazili na vlast, za funkcionere SNS-a vlast je samo prilika da pribave ličnu korist“, naveo je Aleksić.

Prvi potpredsednik stranke Vuka Jeremića rekao je da je zato važno početi graditi sistem i državu u kojoj će se „iza rešetaka naći svi koji danas rasprodaju Srbiju“, kao i da program Narodne stranke predvidja ustanovljavanje specijalnog tužioca za visoku korupciju koji će imati po promeni vlasti imati „pune ruke posla“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.