U trendu

Aleksić: Vučić gradjanima predlaže da se razgraniče sa zdravim razumom

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas u Kruševcu da bi prihvatanje predloga o „razgraničenju“, o kojem govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavljalo prihvatanje „razgraničenja sa zdravim razumom“ i ocenio da gradjani Srbije ne podržavaju takvu politiku.

„Za gradjane Srbije, za Srpsku pravoslavnu crkvu, za društvo u celini, Kosovo i Metohija jeste deo identiteta srpskog naroda od koga se ne možemo ’razgraničiti’. To bi bilo razgraničenje sa zdravim razumom“, rekao je Aleksić tokom akcije Narodne stranke „Jedan potpis menja sve“, koja se i ovog vikenda sprovodi u više od 15 gradova Srbije.

Aleksić je dodao da bi prihvatanje „razgraničenja“ značilo razgraničenje samih od sebe, dobrovoljno otpisivanje svoje istorije, budućnosti i ljudi na Kosovu i Metohiji,  svetinje srpskog naroda.

„To je apsolutno neprihvatljivo i upravo je to poruka koju iz Kruševca, Lazarevog grada, kroz akciju ’Jedan potpis menja sve’ Vučiću danas šalju i gradjani Kruševca“, rekao je Aleksić.

On je dodao da, uz gradjane, i crkva Lazarica, manastir Ljubostinja, spomenik knezu Lazaru u Kruševcu i spomenik kneginji Milici u Trsteniku, šalju svojevrsnu opomenu svima koji danas žele da „rasprodaju, krčme i razgraničavaju“ Srbiju.

Aleksić se osvrnuo i na uslove u kojima danas žive i rade gradjani Kruševca, nekada grada industrijskih giganata.

„U Kruševcu, koji je bio industrijski gigant, grad inženjera, danas gradjanima govore kako bi trebalo da budu srećni što u fabrici za pletenje kablova rade za 200 evra. To nije sreća, to je ponižavanje gradjana, to je pretvaranje Srbije u zemlju jeftine radne snage, to je ’dranje kože sa ledja gradjana’ i rasprodaja Srbije. Od takve vlasti, od one koja tako tretira gradjane Srbije, moglo se i očekivati da će Kosovo i Metohiju tretirati samo kao parče zemlje koje služi kao ulog u trgovini za opstanak na vlasti“, rekao je Aleksić.

Akciju „Jedan potpis menja sve“ pokrenula je Narodna stranka sa ciljem prikupljanja potpisa gradjana protiv sporazuma kojim bi Srbija omogućila samoproglašenom Kosovu članstvo u UN i time priznala nezavisnost svoje pokrajine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar