U trendu

Aleksić: Vučić šef svima koji su pljačkali Srbiju 10 godina, promenom vlasti će oni odgovarati

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da je predsednik Aleksandar Vučić šef svima koji 10 godina pljačkaju i razaraju Srbiju dok ih pravosuđe štiti umesto da ih goni, ali da će po promeni vlasti odgovarati svi koji su „rasturili državu“.

„Pravosuđem upravljaju poslanik SNS-a i advokat Vladimir Đukanović, tužiteljka Zagorka Dolovac, predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović i viši tužilac u Beogradu Nenad Stefanović, koji umesto da procesuira pljačku šeta okolo sa koferom u kojem ima 500.000 evra u kešu i traži da kupi stan, ali uz uslov da se vodi na njegovu majku“, rekao je Aleksić na sednici Skupštine Srbije.

Aleksić je naveo da je razlog za javni dug Srbije od 38 milijardi evra i ne postojanje uslova za socijalna davanja, udžbenike i lečenje dece taj što se „kumovi i prijatelji (Aleksandra Vučića) baškare u vilama i jahtama i voze se u ‘meklarenima’ i ‘lamborginijima'“.

On je ocenio da je uzgajanje marihuane na „Jovanjici“ primer sprege vlasti i kriminala, da je Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB) prvo uništen, pa prodat Arapima za samo 105 miliona evra, a da je Elektroprivreda Srbije (EPS) „nekažnjeno razoren“ i vrednost mu je smanjena sa šest milijardi evra na tri milijarde.

„Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, koji su na američkoj crnoj listi, dobili su poslove vredne stotine miliona evra koji se finansiraju iz budžeta, a klan Veljka Belivuka je čedo režima Srpske napredne stranke koje ste stvorili da se obračunava sa opozicijom i novinarima. Pravosuđe spava i štiti pljačku i kriminal koji čini režim. Srbija će biti normalna država kada autobusi budu prevozili u zatvor u Padinskoj Skeli sve koji su opljačkali državu“, zaključio je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.