U trendu

Analitičar: Ako se bude išlo na nove izbore krivac je Aljbin Kurti, koji traži apsolutnu vlast

Politički analitičar Petrit Zogaj ocenio je danas da bi „krivac“ za eventualne nove prevremene izbore na Kosovu bio lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti koji „želi da živi od političkih kriza koje sam izaziva“ i „traži apsolutnu vlast za sebe“.

„Ako sada izadjemo na birališta, jedini krivac je Aljbin Kurti. Ovaj političar želi da živi od političkih kriza, koje sam sebi izaziva. A on nije u krizi“, piše on na svom nalogu na fejsbuku.

Po njemu, u zdravstvenoj i ekonomskoj krizi su gradjani, a ne Kurti.

„Aljbin nema ni zdravstvenu ni ekonomsku krizu. Živi bolje od 90 odsto gradjana Kosova. Izbori nisu za gradjane, oni su za Aljbina lično. Ne voli veliku moć koju ima. On traži apsolutnu moć. Za njega. Za svoj ego. Za osvetu. Za sve ostalo, osim za dobro gradjana“, smatra Zogaj.

Premijer Kurti je danas za govornicom Skupštine Kosova zapretio da će, ukoliko ne bude izabrana predsednica Kosova, zemlja biti primorana da ide na vanredne izbore.

Analitičari u Prištini ocenjuju da je zahtev za vanrednom sednicom na kojoj bi po hitnom postupku tokom istog dana, u dva čitanja, trebalo da se izmeni Zakon o opštim izborima u suštini pritisak PS da se Vjosa Osmani izabere za predsednicu Kosova.

Prema istima hitne izmene i dopune zakona o opštim izborima, uz suprostavoljanje opozicije, bez prethodne procedure i javne rasprave predstavljaju predstavljaju oduzimanje demokratskih prava gradjana i nevladinih organizacija Kosova da u javnog raspravi iskažu svoje mišljenje o predloženim izmenama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.