U trendu

Antifašisti uz podršku NDNV ukazuju da je vreme za gradjanski front protiv fašista

Savez antifašista Vojvodine izrazio je danas solidarnost s Nezavisnim društvom novinara Vojvodine (NDNV) zbog novog slučaja uništavanja table sa nazivom tog udruženja i poručio da je vreme da se gradjani u „gradjanskom frontu“ odupru „snagama haosa i mraka“.

Predsednik Saveza antifašista Vojvodine Duško Radosavljević naveo je u saopštenju da „drugovima iz NDNV-a“ poručuje: „Izdržite, budite hrabri kao i svih ovih godina, niste i nikada nećete biti sami u ovoj, to samo tako privremeno liči, neravnopravnoj borbi.

„Smrt fašizmu – sloboda narodu!“, naveo je Radosavljević i dodao da se ne sme dozvoliti da „snage haosa i mraka, povampirenog divljaštva i otvorenog neofašizma, organizovano kinje poštene gradjane Novog Sada ili bilo kojeg mesta u Vojvodini i Srbiji“.

Radosavljević je kazao da je vreme da im se odupru gradjani u gradjanskom frontu.

On je upitao šta treba da se dogodi da bi organi gonjenja konačno počeli da rade svoj posao kada je u pitanju NDNV, „udruženje čiji su rukovodioci, članovi i saradnici često na meti pretnji smrću“.

„Da li pravda u našoj državi malo ‘čkilji’ pa zato imamo njene aršine za ‘naše’ i za ‘vaše’? I, dokle tako? Kada će svi oštećeni u ovoj zemlji biti ‘naši’ – gradjani Srbije i Vojvodine?“, upitao je Radosavljević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.