U trendu

Antonijević: Tužilaštvo mora da ispita sva dešavanja tokom lokalnih izbora

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM) Milan Antonijević izjavio je danas da bi tužilaštvo trebalo da ispita sva dešavanja i incidente tokom lokalnih izbora.

„Sve što se dešavalo juče u četiri opštine nije nešto čime Srbija treba da se ponosi“, rekao je Antonijević agenciji Beta i dodao da je potrebno da se utvrdi odgovornost i da se tužilaštvo aktivnije bavi svime što se dešavalo.

On je kazao da postoji nekoliko snimaka na kojima se jasno vide incidenti i da postoji velik broj krivičnih dela iz Krivičnog zakonika.

„Pozivam sve da još jednom pročitaju članove Krivičnog zakonika, a gradjane da se upoznaju sa tim na šta ih niko ne sme terati. Nije dozvoljena kupovina glasova, zloupotreba prava glasanja, pritisci i razne druge vrste ucene“, rekao je Antonijević.

On je kazao da je problem to što posmatračkoj misija CRTA nije dozvoljeno praćenje izbora na lokalu, što su oni ranije činili i da ne vidi nijedan razlog zbog čega im to nije dozvoljeno.

Antonijević je rekao da je nedopustivo to što su posmatrači CRTE koji su otišli u Pećince bili praćeni i na odredjen način zastrašivani što, kakao je naveo, mora naići na odgovor države.

„Mora se saznati u čije ime i po čijem nalogu su radili oni koji su zastrašivli, ko ih je angažovao i kome su podnosili izveštaje“, rekao je Antonijević.

Juče su održani izbori za lokalni parlament u Pećincima, Negotinu, Kostolcu i Mionici, a najviše pritužbi na izborni tok i incidenata zabeleženo je u Pećincima.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Antonijevicu,S puno postovanja prema Vama i Vasem obrazovanju i funkciji koju obavljate imam samo jedno pitanje ato je: U kojoj drzavi Vi zivite? kad sanate (ako ne znate) onda ce Vam sve biti jasno. Od kojeg tuzilastva Vi to zahtevate (ispravno0> onog istog koje za godinu i vise ne identifikuje -ïdiote iz vrha gradske vlasti“(neko kompetentan je to javno rekao) za rusenje u Sava Mali. Zar ste toliki naivac. Sve je dozvoljeno kad a to neko odkucio i time se hvali kao svojim uspehom. Dzabe mu desetke sa pravnog (koje prikazuje onaj klempavi iz Rume).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike