Bastać pita Vučića: Da li je Vesić bio direktor ofšor firme dok je bio u privremenoj …

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać upitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li je tačno da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić bio direktor ofšor firme za vreme dok je bio sekretar Privremenog organa grada Beograda.

Bastać je upitao predsednika Srbije i da li zna „koliko Goran Vesić sa svojom ekipom drži zatvoren za saobraćaj Trg Republike“ kao i „zašto je podržao u laži Vesića kada je ovaj obećao da rekonstrukcija rekonstruisanog Trga Republike neće značiti i obustavu saobraćaja“.

„Da li Vučić zna na koliko dugo je ukinut tramvajski saobraćaj u širem centru Beograda, i da li smatra da je to normalno? Da li je, kako Goran Vesić priča, upravo Vučić tražio da sruši stari Savski most zbog Beograda na vodi, i da li će biti žičare na Kalemegdanu?“, upitao je Bastać , saopštila je Stranka slobode i pravde.

Ocenio je da će, ukoliko Vučić u odgovorima na ta pitanja „nastavi da spominje Djilasa, Obradovića, naciste, znakove, crnogorske kriminalce…“, to biti „konačni dokaz da ne sme da odgovori na pitanja koje mu postavljaju gradjani već da se pretvorio u predsednika interesne grupe okupljenje u SNS-u, o kojoj govori i čuveni SNS-ov poslanik (Vladimir) Djukanović“.

„To su oni ljudi koji su na posao pre sedam godina došli golfom trojkom, a sada lete privatnim avionima, kupuju kuće po Grčkoj, i bahate se na svakom ćošku. Veza izmedju svih njih je Aleksandar Vučić, i zato je dužan da narodu objasni: Zašto svakoga dana iz Srbije trbuhom za kruhom, ali i mozgom za dostojanstvom, ode 139 ljudi“, naveo je Bastać.

Konstitutivna sednica Privremenog veća Beograda održana je 20. novembra 2013. godine a Vesić je tada izabran je za sekretara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.