Bastać: Vučić pokrovitelj Vesićeve korupcije koja izjeda Beograd

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde Marko Bastać ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavom da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić „sve uradio kako treba“ na Trgu Republike, „i zvanično priznao da je nalogodavac i pokrovitelj korupcije koja izjeda Beograd“.

Bastać je u pisanoj izjavi ocenio da „da samo onaj koji žmuri prilikom obilaska radova, ne bi primetio da kamene kocke zapravo imaju samo nalepljen kameni deo, dok je ostatak od betona, što nije u skladu ni sa projektom ni sa zdravom logikom“.

„Vučić je prilikom pretpremijere otvaranja gledao te kocke i rekao da su večne. Stvarnost ga je demantovala. Rok trajanja kocki je bio deset dana, a radi rekonstrukcije rekonstruisanog Trga, i pored obećanja Vesić Gorana, saobraćaj je opet zatvoren. I sve to nažalost više nije novost, jer je Srbija i zvanično najkorumpiranija zemlja u Evropi, a Beograd jedna od najnetransparentnijih gradskih uprava u Evropi“, naveo je Bastać a prenela Stranka slobode i pravde.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da ne razume zbog čega se pojavila histerija oko novih radova na Trgu Republike u Beogradu i ocenio da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić uradio „baš sve kako je trebalo, jer nije probleme stavljao pod tepih“.

„Da li država daje više para zbog toga što je neko napravio grešku u projektu? Ne. Da li je grad kriv? Ne. Osim što nije ni malo šarmatan niti simpatičan, kao i ja, da li je Vesićev posao bio da im zapreti menicama i garancijama? Da li je to uradio? Jeste“, rekao je Vučić.

On je rekao da je Vesić „kriv“ jedino što se odaziva na sudjenja na koje ga zove Dragan Djilas i tamo ga „razbija“, zbog čega „plaća veliku cenu u svim Djilasovim medijima“.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Izjave ovoga o Vesicu nisu ni za kakav komentar jer su iste u stilu „mogu sve sto hocu“ i nista mi ne mozete. I pored ocigledne stete ponasa njeje stalno u stilu „nedam Gasica,ne dam Loncara…“ Ne propusta se prilika da se ne pomenu Djilas i drugi iako sa ovim konkretnimm nemaju nikakve veze Cudo da nije pomenut Vuk Brankovic,Milos Obilic i mnogi drugi .

Napišite komentar