U trendu

Boris Tadić: Zorana Mihajlović iznosi neistine o mom odlasku u Rumuniju

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić kazao je danas da potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović iznosi neistine o tome da je on pobegao iz Srbije u Rumuniju kada je u Beogradu održan protest povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti  Kosova.

„Umesto što Zorana Mihajlović iznosi neistine o tome šta sam ja radio tokom protesta povodom proglašenja nezavisnosti Kosova, neka kaže istinu šta je tu noć radio Aleksandar Vučić i kako su se potpisnici Briselskog sporazuma tu noć borili za Kosovo“, naveo je Tadić u saopštenju.

Tadić je kazao da se on u noći kada su „vodje Zorane Mihajlović organizovale masovne nasilničke proteste u Beogradu, za položaj Kosova nije borio ugrožavajući bezbednost i živote gradjana Srbije i paleći strane ambasade, već je otišao na hitan razgovor sa predsednikom Rumunije koji je u tom trenutku koordinisao aktivnosti država koje su odbile da priznaju nezavisnost Kosova“.

„Nakon par sati vratio sam se u Beograd, u toku protesta i preko Saveta za nacionalnu bezbednost dao nalog za aktiviranje PTJ u svrhu zaštite naših gradjana i stranih ambasada“, naveo je Tadić.

Dodao je da je „tokom njegovog sastanka u Rumuniji (Vojislav) Koštunica u dogovoru sa vodjama Zorane Mihajlović povukao bezbednosne snage dozvoljavajući neometano nasilje“.

„Danas oni koji su se na taj način borili ne za Kosovo, već za najjeftinije političke poene lažnog patriotizma, govore o mom ‘bežanju'“, izjavio je Tadić.

On je dodao da „bivša vlast nije lagala gradjane Srbije o Kosovu, bežala od odgovornosti za rešavanje tog problema, nije ulazila u vlast na Kosovu sa čovekom optuženim za brutalne ratne zločine i nije prihvatila sporazum kojim Srbija prihvata pravni sistem nezavisnog Kosova“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.