U trendu

Borislav Novaković: Odazvaću se sudu, neću se pozvati na poslanički imunitet

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je dobio opomenu pred tužbu od Slobodana Milutinovića Snajpera za navodnu povredu ugleda i časti zato što ga je nazvao najvećim kriminalcem u Novom Sadu i da se neće pozivati na poslanički imunitet nego će se pojaviti pred sudom.

„Na sudu me čeka Slobodan Milutinović Snajper, koga će dovesti iz pritvora sa lisicama na rukama da objasni sudu kako nije kriminalac“, rekao je Novaković za portal Nova.rs.

„Ne pada mi na pamet da se pozovem na poslanički imunitet, bez obzira što sam u parlamentu Milutinovića nazvao kriminalcem. Poslanik ne sme da bude zaštićen od mogućih sudskih postupaka. Naprotiv, i u pogledu javno izgovorene reči mora biti potpuno izjednačen sa svakim građaninom“, dodao je Novaković.

Nova.rs podseća da je Milutinović uhapšen 19. septembra 2021. zbog sumnje da je oteo bivšu devojku U.J. (24) i pretukao je u stanu u naselju Podbare u Novom Sadu, da se ranije teretio za nedozvoljeno nošenje oružja, napad na službeno lice, nanošenje teških telesnih povreda, a bavio se i preprodajom droge.

Taj portal navodi da je Milutinović u zatvoru bio ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, dok je za ostala krivična dela dobio uslovnu kaznu.

Pritvoru mu je produžen do 18. aprila, a tereti se tereti za otmicu, ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje.

Kako je objavio novosadski list Dnevnik, Milutinović je godinu i po u pritvoru, koji mu je određen posle saslušanja, imajući u vidu da je reč o višestruko osuđivanom licu, kao i zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi delo.

U opomeni pred tužbu, koju je Milutinovićev advokat uputio Novakoviću, navodi se je poslanik Narodne stranke prilikom javnog izlaganja na sednici Skupštine Srbije pokazao zajedničku fotografiju Milutinovića i Miloša Vučevića sa prijema u Gradskoj kući u Novom Sadu i rekao: „Pokazaću vam sliku Miloša Vučevića sa Snajperom, ali to nije oružje snajper, to je Slobodan Milutinović Snajper, najveći kriminalac Novog Sada“.

Advokat je u opomeni pred tužbu naveo da su na taj način povređeni ugled i čast Milutinovića, naročito imajući u vidu da su uvrede upućene javno u Narodnoj skupštini, te da je pomenuti snimak sa sednice emitovan na Jutjub kanalu i postao viralan za samo nekoliko dana.

Dodao je da je Milutinović stekao pravo da od Novakovića potražuje naknadu nematerijalne štete „za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda“ i to u iznosu od 400.000 dinara.

„Ukoliko ste saglasni da ovaj spor rešimo mirnim putem predlažem da se javite u advokatsku kancelariju i to najkasnije tri dana od prijema opomene“, piše između u opomeni pred tužbu, navodi portal Nova.rs.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.