U trendu

Borko Stefanović: Oslobodite čoveka koji je otkrio aferu oca ministra policije

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović zatražio je hitno puštanje na slobodu čoveka koji je otkrio  kriminalnu aferu oca ministra policije i procesuiranje svih koji su u tu aferu umešani.

Stefanović je izjavio da „Vučićev režim štiti stranačke i porodične vojne liferante sa stotinama hiljada evra u ruksaku dok se oni koji brane pravdu hapse“, saopštio je SSP.

U pisanoj izjavi Stefanović je naveo da progon i privodjenje svih koji se usude da ukažu na kriminal u Srbiji nije novost i da je hapšenje čoveka koji je razotkrio umešanost oca ministra policije Nebojše Stefanovića u šverc oružja i pljačku Krušika samo nastavak takve prakse.

„Nedopustivo je da ministar policije ovako brutalno zloupotrebljava položaj kako bi zaštitio svog oca koji je oštetio vojsku kupujući oružje po niskim cenama“, navedeno je u saopštenju.

NIN je objavio da je odredjen  pritvor od 30 dana osobi koja je navodno novinarima dostavila podatke o tome da je otac ministra policije Nebojše Stefanovića, Branko, umešan u trgovinu oružjem.
IT stručnjaka u fabrici Krušik A. O, Tužilaštvo sumnjiči za odavanje službene tajne.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.