Borovčanin: Nisam ni razočaran ni ljut

Nenad Borovčanin izjavio je danas da nije razočaran niti ljut što je isključen iz Socijalističke partije Srbije (SPS), ali da se veoma sažalio na predsednika te partije Ivicu Dačića.

Borovčanin je u saopštenju naveo da će nastaviti da “korača svojim putem” i SPS-u poželeo ono što želi svakoj stranci koja na bilo koji način učestvuje u upravljanju sudbine Srbije, a to je da u svojim redovima pronadju najbolje, najvrednije i najčestitije i da maksimalno iskoriste svoje neiskorišćene potencijale.

On je kazao i da je posle sinoćnjeg dnevnika saznao da je Statutarna komisija SPS odlučila da ga isključi iz stranke zbog grubog kršenja Statuta SPS i da se tada podsetio početaka i trajanja sinoć završenog “drugarstva”.

“Počelo je sa srpskom zastavom koju mi je pred odbranu titule evropskog šampiona uručio Ivica Dačić, a završilo se saopštenjem Statutarne komisije. Taj bokserski meč, kao i svaki prethodni, bio mi je novi ispit hrabrosti kao osobine koju najviše cenim kod ljudi, jer sam kukavice uvek sažaljevao. Sažaljevao sam ih jer ih savlada strah, pa mučenici ne smeju ništa da urade, prestanu da se bore, budu često i podmukli, ne smeju čak ni da se predaju, pa neko drugi za njih baci peškir predaje”, rekao je on.

Borovčanin je naveo da je politički ring sličan bokserskom, ali malo prljaviji zbog udaraca ispod pojasa i udaraca s ledja bez pogleda oči u oči.

“Ipak sam ušao u politiku na Dačićev poziv da se i van ringa borim za Srbiju, sa idealom stvaranja jednakih šansi za svu decu i stvaranja države iz koje mi se sin neće za deset godina seliti trbuhom za kruhom u inostranstvo”, kazao je on.

(Beta)

Ostavite komentar