U trendu

Boško Obradović: Dveri će bojktovati izbore

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da ta politička stranka ostaje pri odluci da bojkotuje izbore koji su raspisani za 21. jun.

„Ostajemo aposolutno verni bojkot kampanji na svim nivoima i nastavljamo sa buntom protiv ove nedemokratske, kriminalne vlasti koju smo započeli prethodnih dana“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, ocena Dveri je da su izbori 21. juna antidemokratski, protiuvstravni, zdravstveno nebezbedni i da ne postoji nijedan razlog kojim bi se moglo opravdati održavanje tih izbora.

Obradović je najavio da Dveri završavaju pasivni bojkotom i prelaze na aktivni bojkot i pobunu protiv aktuelne vlasti.

On je istakao da se danas na sednici Skupštine Srbije sprema novi državni udar izmenom dva zakona o izborima i to 45 dana pred njihovo održavanje – zakona o izboru narodnih poslanika i o lokalnim izborima.

„To je direktno kršenje ustava, to nije zabeleženo u nijednoj evropskoj demokratiji. Nigde se ne menjaju zakoni ni u izbornoj godini, a kamoli da imate isti izborni proces koji se odvija po dva različita izborna zakona – po jednom počinje, a po drugom se završava“, rekao je Obradović.

Kazao je da time „ovaj skandalozni režim“ ne preza ni od čega i pokazuje da je spreman na rušenje Ustava i kompletnog pravnog sistema.

„Po jednom zakonu Aleksandar Vučić je raspisao izbore pre pandemije. Skupljali su potpise njima omiljena opozicija i predali ih po jednom zakonu, a dana se ti zakoni menjaju i od sutra će izborna komisija da raspiše novi rokovnik izbornih radnji po drugom zakonu i izbori će se do kraja sprovoditi po drugom zakonu“, rekao je Obradović.

Lider Dveri pozvao je predsednika Pokreta slobodnih gradjana Sergeja Trifunovića da promeni odluku o izlasku na izbore i da ih ipak bojkotuje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.