U trendu

Bregu: Primena sporazuma o putovanju s ličnom kartom i priznavanju diploma na Balkanu do oktobra

Generalna sekretarka Regionalnog saveta za saradnju (RCC) Majlinda Bregu izrazila je danas nadu da će sporazumi putovanju sa ličnim kartama, priznavanju fakultetskih diploma i priznavanju licenci lekara, stomatologa i arhitekata na Zapadno Balkanu biti ratifikovani i u punoj primeni do oktobra.

Ona je na sastanku u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Srbije, Ivicom Dačićem, istakla značaj sporazuma koje su, uz asistenciju RCC, šefovi diplomatija država regiona potpisali na Samitu Berlinskog procesa 3. novembra 2022. godine.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je danas saopštil da je Bregu izrazila nadu da će Sporazum o putovanju sa ličnim kartama, Sporazum o priznavanju fakultetskih diploma i Sporazum o priznavanju licenci lekara, stomatologa i arhitekata biti u punoj primeni do oktobra, kada je planiran naredni Samit Berlinskog procesa u Tirani.

Dačić je istakao da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

On je izrazio podršku radu RCC i ukazao da Beograd smatra da saradnja u kontekstu evropskih integracija treba da ostane ključni faktor političkog delovanja i cilj RCC.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.