Čanak: I crkva da plati porez!

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednički kandidat te stranke Nenad Čanak ocenio je danas da je nedopustivo je da gradjani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva javno odbija da plati taj porez.

Nedopustivo i da u trenutku kada se država bori protiv sive ekonomije, crkva i dalje ne bude u sistemu PDV a godišnje zaradjuje preko sto miliona evra, izjavio je Čanak.

„Istovremeno, samo u budžetu za 2017. i samo za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika izdvaja se 260 miliona dinara iz budžeta. Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže aktuelni premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote. Isto tako, ako poreski inspektori žele da sa punim pravom zatvaraju pekare i kioske u kojima neko slučajno ili namerno ne izda fiskalni račun, više ne bi smelo da se dogodi da se nagomilaju i rešavaju reprogramom poreski dugovi, na primer, FK ‘Partizan'“ ocenio je on.

Čanak je naveo da isti princip, neselektivnog odnosa koji država treba da ima prema naplati poreza, treba da važi i za naplatu električne energije i prirodnog gasa.

„Jednako je nedopustivo i da se gradjanima seče struja i isključuje gas zbog duga od nekoliko hiljada dinara, dok se gomilaju dugovi pojedinih javnih preduzeća i fudbalskih klubova za utrošene energente“ zaključio je predsednički kandidat LSV.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.