„Celo Kosovo je Srbija, ni metar manje“

Celo Kosovo je Srbija, ni metar manje, poručuje ministar Nenad Popović u odgovor na jučerašnju izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

„Drago mi je što je ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, za samo 24 sata, promenio mišljenje o ideji ”razgraničenja”, pa više ne tvrdi da je takva ideja zvanična državna politika, već kaže da je to predlog pojedinih državnih zvaničnika“, ističe Popović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Ideja o ”razgraničenju” ne može da bude zvanična državna politika, jer je ona, ističe ministar Popović, u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije u čijoj preambuli stoji da je Kosovo sastavni deo teritorije Srbije.

„Ministar Dačić me je juče napao zato što se u svojoj politici po pitanju Kosova čvrsto držim Ustava Srbije i njegove Preambule. Želim da ponovim ministru Dačiću da sam na taj svoj stav ponosan, i da od njega nikada neću odustati“, navodi Popović.

On kaže da za razliku od ministra Dačića, koji je, navodi, bio u svim vladama od Miloševića do danas, nema potrebu da po svaku cenu bude u vlasti.

„Podsetiću ministra Dačića da je 2010. godine, kada je on bio potpredsednik Vlade Srbije, doneta odluka Međunarodnog suda pravde kojom je legalizovana secesija Kosova, a protiv koje sam ja glasao kao poslanik u Skupštini Srbije“, kaže Popović.

Iste godine, dodaje, za vreme vlade u kojoj je Dačić bio potpredsednik, usvojena je rezolucija o Kosovu u Ujedinjenim nacijama, kojom je pitanje Kosova iz nadležnosti Saveta bezbednosti UN, preneto u nadležnost Evropske unije, čije 23 članice su u tom trenutku već priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Popović podseća ministra Dačića da je 2013. godine, kao predsednik Vlade Republike Srbije, potpisao Briselski sporazum, dok je on kao poslanik glasao protiv tog sporazuma u parlamentu.

„Prilikom izbora na mesto ministra zakleo sam se svojom čašću da ću poštovati Ustav Srbije i da ću biti posvećen očuvanju Kosova unutar Republike Srbije.

Nameravam da poštujem datu zakletvu i da učinim sve što mogu u toku svog mandata kao ministra da Kosovo ostane srpsko. Kao što je zapisano u Ustavu i Svetosavskom zavetu. Celo Kosovo. Ni metar manje“, zaključuje ministar Nenad Popović i poručuje „Dogodine u Prizrenu!“.

(Tanjug)

12 komentara
 1. Anonimni

  -Što ne odete onda da obiđete malo? To je kao kad ne mogu da izađem u svoju baštu, a vičem ni metar manje.Na čemu ste??? Treba da idete na neku terapiju odvikavanja.

 2. BOGDAN

  sta znaci ni metar manje??pa ako neko pravi gresku 100 godina i dozvoli da su siptari vise od 95% populacije..mora da plati za tu gresku….“razgranicenjem“ srbija ipak nesto moze da dobije ,sto je za sada izgubila…

 3. ZEC

  Obojici treba ponuditi alternativu, Moskva u roku od 8 dana ili Padinska skela, što bi oni i želeli . . . ŠALIM SE BRE, obojicu ODMAH U ZABELU !

 4. AA ( americki alah)

  placko neka ide u svoju bosnu ( odakle su mu koreni) i neka tamo prekraja granice. dacic bolje da se ne trezni, il neka pakuje kofere pravac Rusija. kod milosevicevih

 5. Anonimni

  ovaj pod rucnom pase travu

 6. Anonimni

  Bravo!

 7. Anonimni

  I na busu pise “ Lasta “ pa ne leti

 8. Djokica

  A jel tako? Pa nismo znali druze Popovic.

 9. Balkan

  Cekaj cekaj, pa prethodna vlast je bio i Gospodin Dacic a tu vlast kritikuje Gospodin Vucic, hm, bice da tu nisu bas cista posla jer su oboje bili i u nekoj drugoj vlasti pre one vlasti koju kritikuje Gospodin Vucic, pa iskreno sta se tu promenilo, sto bi rekli ama bas nista, krug ide dalje.

 10. Anonimni

  Jao sto mu je faca inteligentna!

 11. Anonimni

  Šta god se ovoj vlasti prigovori, oni kao papagaji ponavljaju da je za sve kriva prethodna vlast. Kad je tako, zašto nisu rekli na izborima -bićemo ISTI, tj. JOŠ GORI od prethodne vlasti i realizovaćemo SVE što su oni počeli ?!

 12. Anonimni

  Turborusofil protiv hiperrusofila!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike