U trendu

CIK-u Kosova predate prijave liste kandidata 25 partija, koalicija i nezavisnih kandidata

Centralnoj izbornoj komisiji Kosova (CIK) liste kandidata za poslanike sedmog saziva Skupštine Kosova koji će se birati na oktobarskim izborima podnelo je dvadeset pet političkih partija, koalicija i pojedinaca izjavio je na konferenciji za medije portparol CIK-a Valjmir Eljezi.

Pred ponoć kada je istekao rok za podnošenje lista kandidata, liste su predali i Demokratski savez Kosova sa 110 kandidata, Demokratska partija Kosova sa 110 kandidata, Samoopredeljenje sa 110 kandidiata, partija „Fjala“ sa 53 kandidata, koalicija Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska partija Kosova sa 110 kandidata, kao i koalicija Socijaldemokratska inicijativa Kosova, Alijansa novo Kosovo i Partija pravde sa 110 kandidata i koalicija „Vakat“.

Prijave su prethodno predale Ujedinjena partija Roma sa 27 kandidata za poslanike, Jedinstvena goranska partija sa 13 kandidata, Srpska lista sa 17 kandidata, Nova demokratska inicijativa Kosova sa 13 kandidata, Građanska inicijativa Gore sa 6 kandidata, Samostalna liberalna stranka sa 13 kandidata, i Nova demokratska stranka sa 60 kandidata za poslanike.

Danas od 18 sati prijave su podnele Stranka Demokratske Akcije (SDA) – sa devet kandidat za poslanike, nezavisni kandidat Emir Kasi, Pokret za Goru sa šest kandidata, „Kosovaki Nevi Romani Partia“ (KNRP) sa sedam kandidata, Koalicija „Sloboda“ – sa osam kandidata.

Prijave su podnele i Demokratska partija Aškalija sa 50 kandidata, Liberalna partija Egipćana sa 48 kandidata, i Demokratska partija Turaka Kosova sa 30 kandidata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.