U trendu

CRTA: U javnom interesu je velik odziv birača

Organizacija „CRTA“ je danas pozvala gradjane da u što većem broju izađu na predstojeće izbore i da slobodno izraze svoju volju, glasajući po sopstvenoj savesti.

CRTA je u saopštenju podsetila da je radi toga pokrenula kampanju „Zato, glasaj!“.
Iz te organizacije su naveli da se tom kampanjom obraćaju prvenstveno potencijalnim apstinentima.

Naveli su da je medju njim znatan broj onih koji bi u nedelju, 3. aprila, mogli ostati kod kuće zbog gubljenja poverenja u integritet izbornog procesa i vere u moć izbora da donesu promene u društvu.

CRTA je navela da, uprkos činjenici da u Srbiji danas nema optimalnih uslova za slobodne i poštene izbore, istrajava na stavu da izbori daju građanima moć da utiču na budućnost zemlje.

„Zabrinjavajuća je činjenica da je u odnosu na 2008. na prošlim izborima glasalo milion građana manje“, navodi se u saopštenju.

Ukazano je da bi „visoka izlaznost na izborima bila nagoveštaj mogućnosti oporavka demokratije i povratka političkog pluralizma u institucije i javni život“.

CRTA je navela da je cilj svih njenih aktivnosti, uključujući i aktuelnu kampanju, unapređenje kvaliteta izbora i motivisanje građana da aktivnije učestvuju u demokratskim procesima.

„Kao nezavisna organizacija, Crta je nepristrasna u odnosu na sve učesnike izborne trke i isključivo posvećena zaštiti prava birača, a time i javnog interesa“, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je navela i da je važno da građani na biralištima slobodno donose dobro informisane odluke i da njihovi glasovi budu pošteno prebrojani.

Ukazano je i da je na strankama i kandidatima da pridobiju birače za svoje programe i politike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.