Dačić: Ako se to desi podnosim ostavku

Kosovo na sednici Interpola u oktobru sigurno neće biti primljeno u tu međunarodnu organizaciju, tvrdi šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Dačić dodaje da će, ukoliko se to ipak desi, podneti ostavku.

Uz podsećanje da je već 15 zemalja povuklo priznanje samoproglašene kosovske nezavisnosti, Dačić tvrdi da će uskoro biti još novih nota za povlačenje priznanja i da će sa 116 broj zemalja koje su priznale Kosovo biti manji od 96.

“To nije moja individualna lična akcija, to sam se dogovorio s predsednikom države Aleksandrom Vučićem, a iza toga stoji Vlada Srbije. To je od velikog značaja za pozicioniranje naše države jer ne bi toliko insistirali da se prestane s akcijom povlačenje priznanja da je to nešto što nema efekta““, rekao je Dačić.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Aleksandar

    zAŠTO OD iTALIJE NE TRžiš povlačenje priznanja jer je priznanje donela tehnička vlada koja po ustavu to nema prevo da uradi?

  2. bambi

    A kako ces onda, druze stari, da imas pristup skupstinskoj menzi? Tamo ti je karadjordjeva, primera radi, 120 RSD. A i to ne placas nego na crtu pa se sa stranackog konta skida. Barem tako Krkobabic radi.

Napišite komentar