U trendu

Dačić: Niko me nije zvao zbog Vulina, ne znam da li je bilo pritisaka

Ministar spoljnih poslova i vršilac dužnosti premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da na njega niko nije vršio pritisak da Aleksandar Vulin ne bude ministar odbrane u novoj vladi i da ne zna da li je takvih pritisaka bilo.

„Zaista ne znam da li je toga bilo ili nije bilo, sa mnom o tome niko nije razgovarao“, rekao je Dačić novinarima u Vladi Srbije posle sastanka s belgijskim ministrom spoljnih poslova Didijeom Rejndersom.

Dačić je dodao da, ako je takvih pritisaka bilo, „ne veruje da će to imati ili da može da ima bilo kakvog efekta“.

„Juče mi je prišao američki ambasador Skot posle sastanka u okviru Regionalnog stambenog programa i nije rekao ništa o Vulinu. Žalio se na jednog mog (službenika) iz Ministarstva spoljnih poslova, ali to nema veze sa politikom, već sa nekim incidentima“, dodao je Dačić.

Mandatarka Ana Brnabić uputila je danas Skupštini Srbije predlog za sastav nove vlade Srbije, po kojem će ministar odbrane biti dosadašnji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Večernje novosti objavile su danas tekst „Amerika pritiska Vučića: Vulin ne sme na čelo odbrane“, o saznanjima tog lista da se Vašington umešao u sastav nove izvršne vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.