U trendu

Dačić: Nisam još razgovarao sa Vučićem o premijerskoj funkciji

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas da su glasači te stranke značajno doprineli pobedi Aleksandra Vučića u prvom krugu predsedničkih izbora, ali je dodao da sa njim još nije razgovarao o eventualnom preuzimanju premijerske funkcije.

Na konferenciji za novinare u sedištu SPS-a, Dačić je kazao da je pobeda zajedničkog kandidata vladajuće koalicije sa 55 odsto podrške u prvom krugu, u uslovima manje izlaznosti nego na parlamentarnim izborima 2016. godine, „ogroman uspeh koji će doprineti očuvanju političke stabilnosti u Srbiji. 

„Ovaj rezultat je pokazao koliko smo ozbiljno pristupili i koliko je naša odluka da podržimo Vučića bila ispravna. Procenili smo da je važno da Srbija očuva političku stabilnost i da zato treba podržati Vučića jer drugi zajednički kandidat ne bi pobedio u prvom krugu“, rekao je Dačić.

Upitan da li je sa Vučićem razgovarao o eventualnom preuzimanju premijerske funkcije, Dačić je kazao da razgovora još nije bilo, kao i da nije imao lični motiv da podrži Vučića kako bi ga zamenio na mestu predsednika Vlade, pošto je tu funkciju već obavljao.

„Ovaj rezultat je pokazao da SNS i SPS imaju kvalitetan odnos medjusobnog poštovanja i zajedničkog rada i to je važno za budućnost i neke nove izbore“, rekao je Dačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.