U trendu

Dačić: Očekujem dalji razvoj prijateljstva s Rusijom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Rusija tradicionalni i stabilan partner Srbije i da od posete predsednika i delegacije Srbije Moskvi očekuje dalji razvoj prijateljskih odnosa.

„Očekujem potpisivanje nekih novih sporazuma i nove ekonomske projekte i investicije“, rekao je Dačić novinarima u prostorijama SPS-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i delegacija Srbije u kojoj učestvuju šef diplomatije i još neki ministri, sutra putuju u Mosvu, gde će se Vučić u utorak sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

„Srbiju i Rusiju povezuju zajednički interesi ne samo u sadašnjosti, već i u budućnosti“, poručio je Dačić.

Delegacija predvodjena Vučićem boraviće od 18. do 20. decembra u poseti Moskvi tokom koje će sa ruskim zvaničnicima razgovarati o jačanju političke, ekonomske i vojno-tehničke saradnje i odnosima u regionu.

Mladi treba da budu centar političkog odlučivanja

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, uoči izborne skupštine Mladih socijalista, da mladi ne treba da budu meta medjustranačkog nadmudrivanja već centar političkog odlučivanja.

„Mladi ne treba da lepe plakate uoči predizborne kampanje niti da vode ulične promocije već treba da se širom otvore vrata našoj mladosti“, rekao je Dačić koji je bio prvi predsednik Mladih socijalista Beograda 1990. godine.

On je dodao da se svaka partija meri po tome koliko ima mladih ljudi i dodao da je omladina socijalista najorganizovanija omladinska organizacija u Srbiji koja je zastupljena u 164 saveta u opštinama i gradovima.

„Njihova politička karijera neće se završiti sa 30 godina jer neki od njih već rade i vode opštinske organizacije u Srbiji“, rekao je Dačić i dodao da je on ponosan koliko je stranka napredovala i koliko se mladih učlanilo u SPS posle 2000. godine.

Dosadašnji predsednik Mladih socijalista bio je Djordje Djoković, a na današnjoj izbornoj skupštini biće izabrano novo rukovodstvo.

Trenutno ima 14.000 mladih u SPS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.