U trendu

Dačić poručio Skatu – na kojoj ste vi strani istorije?

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odgovorio je američkom ambasadoru Kajlu Skatu, koji smatra da je, po pitanju situacije u Venecueli, Srbija na pogrešnoj strani istorije.

„Baš su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo. Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata“, rekao je Dačić za „Novosti“.

Skat je ranije objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu da je Srbija po pitanju političke krize u Venecueli „na pogrešnoj strani istorije“.

„Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stalo je uz narod Venecuele i privremenog predsednika Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije“, poručio je Skat.

Dačić je ranije rekao da Srbija poštuje svaki izbor ljudi u Venecueli i da Srbija nije ta koja treba da određuje ko je predsednik.

Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem, kazao je Dačić u razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (8)