U trendu

Dačić poručio Skatu – na kojoj ste vi strani istorije?

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odgovorio je američkom ambasadoru Kajlu Skatu, koji smatra da je, po pitanju situacije u Venecueli, Srbija na pogrešnoj strani istorije.

„Baš su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo. Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata“, rekao je Dačić za „Novosti“.

Skat je ranije objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu da je Srbija po pitanju političke krize u Venecueli „na pogrešnoj strani istorije“.

„Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stalo je uz narod Venecuele i privremenog predsednika Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije“, poručio je Skat.

Dačić je ranije rekao da Srbija poštuje svaki izbor ljudi u Venecueli i da Srbija nije ta koja treba da određuje ko je predsednik.

Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem, kazao je Dačić u razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom.

(Tanjug)

8 komentara
 1. Stojce

  Da, Ameri su uvek na pravoj strani: u Avganistanu, Libiji, Iraku, Siriji… i svuda su doneli demokratiju i blagostanje kao i Jugoslaviji!

 2. bambi

  Je l’ pije Dacic? Je li voli casisu dve da iskapi?

 3. Anonimni

  Da li je Venecuela priznala nezavisnost Kosova i Metohije?

 4. Anonimni

  Kod Srba skot je uvek bio samo SKOT (k“ckin nakot)!

 5. Pera

  To Dacic deli lekcije o stvarima u koje se ne razume. Bruka i sramota!

  1. Anonimni

   A sta treba da radi ajde posavetuj ga TI koji se „RAZUMES“!

  2. Legionar

   Pera kontraš.

  3. AA ( americki alah)

   2 pera Lozac“

Napišite komentar