Dačić se u UAE dogovorio o ukidanju viza za srpske državljane

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji boravi u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), razgovarao je danas s tamošnjim ministrom inostranih poslova i medjunarodne saradnje šeikom Abdulahom bin Zajedom o bilateralnim odnosima i ukidanju viza za srpske gradjane, saopštilo je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova.
„Na današnjem sastanku, šefovi diplomatija Srbije i UAE dogovorili su se da se ukinu vize za gradjane Srbije koji putuju u tu zemlju“, navodi se u saopštenju.
Dačić istakao je zadovoljstvo „nivoom ostvarenih kontakata na visokom i najvišem nivou, kao i usponom koji se beleži u medjusobnoj ekonomskoj saradnji. Potvrdio je spremnost Srbije za dalje jačanje i proširenje svestrane saradnje na svim poljima“, dodalo je srpsko ministarstvo.
Zajed naglasio je da poseta šefa srpske diplomatije predstavlja potvrdu prijateljskih i partnerskih odnosa dve države i ponovio spremnost njegove zemlje da sa Srbijom gradi izuzetne bilateralne odnose.

Dvojica ministara razgovarali su i o održavanju prve sednice Mešovitog komiteta za saradnju izmedju Srbije i UAE koja će sredinom novembra biti održana u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.