U trendu

Damjanović: Nemačka će tražiti da Srbija prihvati mesto za Kosovo u UN (VIDEO)

Poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović izjavio je danas da će Nemačka tražiti od Srbije da prihvati da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama i da se medjusobno ne ometaju u pristupanju Evropskoj uniji, što je prema njegovim rečima zahtev za priznavanjem nezavisnosti Kosova.

„U EU ne ulaze ni naselja, ni opštine, ni pokrajine, već isključivo države… Sada je jasno stavljeno do znanja da će se kroz pakete i sporazume, de fakto tražiti od nas da se prizna Kosovo“, rekao je Damjanović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da prekinu pristupne pregovore sa EU.

„Nije samo problem Kosova i Metohije… Sada smo pred izlaznim vratima otimanja Kosova i Metohije. A šta je sa Raškom, šta je sa Vojvodinom? Ovaj trenutak će biti krajem aprila. Sporazum je stigao, biće samo kako da se Vučić predstavi kao pobednik. On će de jure prihvatiti sve elemente nezavisnosti, ali neće de fakto priznati nezavisnost“, rekao je Damjanović.

On je rekao da bi priznavanje Kosova bila izdaja nacionalnih interesa.

(Beta)

1 komentar
  1. Sekula

    A mi ćemo tražiti da iskopaju i spale Genšerov leš, javno izvinjenje za izazivanje rata u SFRJ, nacionalizaciju sve imovine u rukama nemačkih kompanija, plaćanje odštet svim SFRJ republikama, slične logučne stvari na koje ih čekamo već 30 godina. Do tada nema potrebe da razgovaramo o bilo čemu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike